Roslagsgatan 45, 1 tr

Visa alla bilder
 Roslagsgatan 45, 1 tr  Roslagsgatan 45, 1 tr Blomstrande innergård Roslagsgatan 45, 1 tr

Mysig etta anno 1929 med sovalkov - Högt läge mot pittoresk innergård!

I pittoreska kvarter med Hagaparken runt knuten finner ni denna charmiga etta med sovalkov. Med anor från sent tjugotal erbjuds ett mycket kvalitativt boende med generösa sällskapsytor och fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vackra tjugotalsattribut såsom gamla fönster, gedigna golvtiljor och speglade dörrar. Tack vare genomtänkt planlösning bjuds på yteffektiva kvadratmeter där de sociala umgängesytorna kommer i fokus. Smakfullt kök och bad samt ypperliga förvaringsutrymmen. Samtliga fönster ligger i ett högt läge mot föreningens blomstrande innergård vilken förvandlas till en prunkande oas under sommarhalvåret. Varmt välkomna på visning!

Adress
Roslagsgatan 45, 1 tr
Antal rum
1.5 rum om 33 kvm
Avgift
1 792 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Tove Stål Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 070-0922550 tove@innerstadsspecialisten.se
Extra kontaktperson
Poneh Motai Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0704-333355 poneh@innerstadsspecialisten.se
 Roslagsgatan 45, 1 tr
Förstora bild

För allas hälsa och välmående

I rådande coronatider måste vi värna och visa hänsyn till varandra.

Vi håller öppna visningar som vanligt, men tar inte i hand och håller lite avstånd.

Vi begränsar antalet personer i visningsbostaden samtidigt.

Har mäklare från Innerstadsspecialisten sjukdomssymptom, ersätts mäklaren av en kompetent kollega.

Har ni som spekulant sjukdomssymptom, ber vi er vänligen vänta med att komma på visning.

Tillhör man en riskgrupp eller är orolig för smitta ordnar vi självklart både digitala och personliga visningar.

Vill du veta värdet
på din bostad?

Har du frågor eller vill boka en
kostnadsfri värdering är du
alltid välkommen att kontakta mig.

 Roslagsgatan 45, 1 tr
Förstora bild
Blomstrande innergård Roslagsgatan 45, 1 tr
Förstora bild
Blomstrande innergård
Utemöbler och planteringar under sommarhalvåret Roslagsgatan 45, 1 tr
Förstora bild
Utemöbler och planteringar under sommarhalvåret
 Roslagsgatan 45, 1 tr
Förstora bild
Välkomnande hall med goda utrymmen för avhängning av ytterkläder på krokar intill ytterdörren. Hallen erbjuder även på dolda förvaringsutrymmen i en generös garderobsvägg med spegeldörrar. Gedigna ljuspigmenterade golvtiljor och ljusmålade väggar följer sedan vidare in i resten av lägenheten.

Till höger om hallen möter ni köket. Köksinredningen följer längs med en av rummets väggar och sluter upp i en härlig öppenhet mot sällskapsrummet. Bakom vita skåp och lådor ges goda förvaringsutrymmen och på mörk arbetsbänk erbjuds goda arbetsytor. Sober bronsfärgat stänkskydd pryder väggen ovan arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, spis, spisfläkt, ugn samt fullstor diskmaskin.

Vidare in öppnar sällskapsrummet upp sig. Ett generöst och lättmöblerbart rum vilket passar utmärkt för både soffgrupp och matplats. rummet är försett med inbyggda högtalare i väggar och tak. Längst in i rummet finns en mysig sovalkov med inbyggt hyllplan med eluttag. Tack vare stora fönsterpartier ges generöst med ljusinsläpp. Från samtliga fönster har ni utsikt över den prunkande innergården. Ypperlig förvaring erbjuds i platsbyggd garderobsvägg.

Lägenheten är utrustad med klassiskt, badrum med vitkaklade väggar och svart klinkergolv med golvvärme. Separat duschhörna bakom glasvägg. Tvättställ i kommod med spegelskåp ovan. Badrummet är förberett med el för den som önskar installera tvättmaskin.
Adress
Roslagsgatan 45, 1 tr, 113 54 STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt, lghnr 99-2025-1-1-11
Antal rum
1.5 + kök
Boarea
33 kvm (enligt faktisk uppmätning)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Andelstal 0.43133%
Månadsavgift
1 792 kr/mån inkl. värme, vatten, internet via fiber och TV (basutbud).
Driftkostnad
3 500 kr/år
- Hushållsel
3 500 kr

Försäkring tillkommer.

Lägenheten har nyttjanderätt till ett källarförråd.

Enligt föreningens information är lägenheten 32,5 kvm. Lägenheten är uppmätt till 32,6 kvm, mätbevis finns tillgängligt under fliken dokument och överlämnas även till köparen vid kontraktsskrivningen. Antal kvadratmeter är avrundat till närmaste heltal vid annonsering, dvs 33 kvm.
Lägenheten är 1 rok enligt lägenhetsförteckningen men nyttjas som en 1,5:a tack vare sovalkov.

Lägenheten är pantsatt.
Tillträde enl. ök.
Namn
Brf Blåkråkan 1 i Stockholm
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsrätt
Org.nummer
702000-2064
Föreningens ekonomi
Enligt föreningens information finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med föreningen 2021-01-29)
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
178 st
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
1990-1994 Fastigheten totalrenoverades, (fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång, gård)
1990-1994 Byte stammar kök/bad samt elstigar
2001-2002 exploaterades fastighetens vindar, totalt 13 lägenheter
2009 – Bygglov beviljades för ca 50 balkonger, ej för alla lägenheter. Balkongerna byggdes under våren/sommaren 2011. Finansiering skedde av resp. lägenhetsinnehavare som valt att bygga balkong.
2011 Renovering gårdshus
2013 Byte av undercentral för värmesystem
2013 Stamspolning av köksstammar
2017 Yttertak – Ommålning och säkerhetsåtgärder
2019 Hissar – Ombyggnation Roslagsgatan 45 och 49 samt motordrivna korggrindar Roslagsgatan 45-49.

Pågående underhåll:
Föreningen genomför förnärvaranden underhåll av; trapphus, entréer och portar. Målning i trapphusen är klar, armatur är pågående. Samt ska eventuellt golven behandlas, inget som är gjort i dagsläget. Föreningen ser även förnärvarande över sin SBA (systematiskt brandskyddsarbete) ändamålsenliga utrymningsvägar vid brand.

Planerat underhåll/renoveringar:
Föreningen planerar stamspolning i samtliga lägenheter, skall genomföras 15 februari - 2 mars 2021.
Föreningen har tagit beslut om att ta in offerter gällande renovering av äldre balkonger (Betonggolv och målning undersida).

Föreningen meddelar även att de har en underhållsplan som sträcker sig till år 2036 och att en fastighet är inte underhållsfri. Föreningen informerar om kommande renoveringar när beslut har fattats kring dessa.

Fläkt:
Enbart kolfilterfläktar är tillåtna att använda i föreningen.
Parkering
Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om cirka 1 100 kr per månad. Kötid hanteras av HSB Medlemsservice via web, digital kö via web. Den boende kan antingen ansökan om en specifik eller alla platser i föreningen. Varierande kötiden. (Kontrollerat med HSB Medlemsservice 2021-01-29)
TV/bredband
Föreningen har avtal med ComHem om basutbudet av TV-kanaler. Basutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Föreningen har anslutningen till Stockholms stadsnät är via fiber, avgift för internet ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen accepterar delat ägande, 10% ska ägas av den som bor i lägenheten. Enligt föreningens stadgar ska lägenheten användas som permanentbostad.
Andel i föreningen
0.43133%
Andel av årsavgiften
0.43141%
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar har tillgång till; gemensam innergård med möbler och cykelställ, cykelkällare, barnvagnsrum och tvättstuga.

Övrigt:
Föreningens medlemmar har inget krav på medlemskap i HSB.
Allmänt om föreningen
Brf Blåkråkan 1 i Stockholm,

Fastigheten uppfördes 1929 och föreningen förvärvade huset 1935. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, där marken innehas med äganderätt. Föreningen består av 178 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt tre lokaler upplåtna med hyresrätt. I dessa lokaler är en förskola, Balett-/dansskola och IT-konsultverksamhet verksamma. Balett-/dansskolan har sagt upp sitt kontrakt per 21-06-30, föreningen söker ny hyresgäst i dagsläget. Föreningens adresser är Roslagsgatan 45-59. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm.

Besök gärna föreningens egna hemsida: https://hembokat.se/brfblakrakan/
Roslagsgatan 45 har ett centralt läge med närhet till allt men ligger ändå lugnt och stillsamt. Ett par kvarter bort finner ni hög stadspuls, trendiga butiker, mysiga caféer och restauranger samt populära träningsanläggningar. På Birger Jarlsgatan, runt knuten ligger ICA Roslagstull som har öppet till 23 alla dagar i veckan.

Roslagsgatan är en restaurangtät gata med flertalet kända krögare så som Agrikultur, bara några portar bort, med fokus på ekologisk mat, Svartengrens, Babette, Meno Male som serverar pizza i världsklass, Le Nom samt M.O.A.S. - Meat on a stick med fin-kebab. Även mysiga caféer finns det gott om, så som Pom och Flora eller varför inte besöka omtalade café Nero.

Norrut ett kvarter ligger grönområdet Bellevue med Carl Eldhs Ateljé och Brunnsviken, med Haga och dess underbara promenad och motionsstråk, tennisbanor, bad om sommaren, kajakuthyrning och spolad skridskobana om vintern. För den badsugna kan även Vanadisbadet i Vanadislunden vara värt ett besök, en populär utomhusbassäng högt uppe på Vanadislundens grönskande kulle.

Både KTH, Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet ligger inom gångavstånd vilket gör det här till det perfekta boendet för dem som studerar.

Lägenheten är även belägen nära Odenplan och Rådmansgatan på den gröna tunnelbanelinjen, Tekniska högskolan på den röda tunnelbanelinjen samt pendeltåg. Flera av innerstadsbussarnas linjer passerar några minuters promenad från porten. Här är det även väldigt enkelt att nå påfartslederna för både E4:an och E18.
Shopping, barer och restauranger vid Stureplan når ni med cykel eller buss på endast 10 minuter.