Torsgatan 49, 5-6 tr

Visa alla bilder

Förstklassig vindsetage med solterrass, braskamin och spa-badrum!

Spektakulär, vindsetage i vacker fastighet anno 1904. Här erbjuds ett mycket kvalitativt boende ensam i sitt slag. Genomgående planlösning i två våningar med stora sociala ytor, fantastiskt ljusflöde och gedigna takbjälkar har varsamt kombinerats med smakfullt kök. Härligt spabadrum med bastu under takfönstren. Klassisk braskamin och sist men inte minst en stor insynsskyddad solterrass!

Adress
Torsgatan 49, 5-6 tr
Antal rum
4 rum om 122 kvm + 19 kvm biarea
Avgift
4 561 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Tove Stål
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-0922550
tove@innerstadsspecialisten.se
Extra kontaktperson
Poneh Motai
Fastighetsmäklare
Mobil: 0704-333355
poneh@innerstadsspecialisten.se
Förstora bild
"Master bedroom" mot terrassen
Solterrass Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Solterrass
Spa-badrum intill
Förstora bild
Spa-badrum intill "master bedroom"
Bastu under himlen Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Bastu under himlen
 Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Vindsattribut på övre plan Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Vindsattribut på övre plan
Sovrum övre plan Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Sovrum övre plan
Badrum på nedre plan Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Badrum på nedre plan
Stort socialt kök Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Stort socialt kök
Sovrum på nedre plan med stor klk Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Sovrum på nedre plan med stor klk
Gedigna takbjälkar Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Gedigna takbjälkar
 Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
 Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Alternativ planritning, möjlig tonårsrum, loft för säng, egen ingång Torsgatan 49, 5-6 tr
Förstora bild
Alternativ planritning, möjlig tonårsrum, loft för säng, egen ingång
Välkomna till denna spektakulära vindsetage i underbara Birkastan. I fastighet med anor från tidigt nittonhundratal ges ett mycket kvalitativt boende med generösa sällskapsytor och härlig rymd. Denna vindsetage är ensam i sitt slag och karaktäriseras av en unik, genomgående planlösning fördelad på två våningar. På bägge våningsplanen kommer de sociala ytorna i fokus där både kök och vardagsrum/lounge bjuder in för umgänge in goda vänners lag. Klassiska vindsattribut av synliga takbjälkar, snedtak och murstockar. Stora fönsterpartier från golv till tak samt stora takfönster bjuder tillsammans på ett underbart ljusflöde. I vardagsrummet på övre plan ges utrymme för två soffgrupper samt mediamöblemang och läshörna framför braskaminen. Stor solterrass med markis och utsikt över takåsarna. Nedre plan bjuder på ett stort kök vilket renoverat i klassiska material och sobra färgval. Våningen bjuder på två sovrum på övre plan och ett mindre sovrum på nedre plan. I övrigt erbjuds fantastiska utrymmen för förvaring i allt från platsanpassade garderobslösningar till dold förvaring i stor klädkammare under trappen, stor klädkammare/förråd vilken nås från våningens vardagsrum och ett ordentligt kallförråd på terrassen. Sist men inte minst finner ni två badrum vilket det större av dem gömmer sig på våningens övre plan, ett riktigt spabadrum med bastu under takfönstren, tvättmaskin och torktumlare samt liten vinkyl.

Ett boende utöver det vanliga, varmt välkomna på visning!


VÅNINGEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE:
Våningens entré välkomnar med goda utrymmen för dold avhängning i platsanpassade garderobslösningar. Vitmålade väggar och klassiskt skeppsgolv av oljad ek är sedan genomgående för resten av våningen.

Vidare in möter ni köket. Köket är komplett utrustat i stilfulla materialval med vit, dubbel skåpinredning från HTH, sober glasmosaik och vit bänkskiva av kvartskomposit. Den maskinella utrustningen består av fullgod kyl och frys med vatten och isdispenser, spis med spisfläkt ovan av två motorer för extra drag, ugn, diskmaskin och mikro, samtliga maskiner kommer från Siemens. Platsanpassad sittbänk med överskåp ovan erbjuder god extra förvaring. Rummet fullkomligt flödar av ljus via två parfönster inramade i djupa nischer. Framför fönsterpartiet ges en naturlig matplatsdel för det större sällskapet.

Via trappen når ni våningens övre plan, trappen passerar en avsats vilken idag nyttjas som vinhörna med två stora vinkylar, utrymmet kan även nyttjas som läshörna med fåtölj eller annat önskvärt. Vinkylarna lämnas ej kvar utan tas med av nuvarande ägare vid flytten. Direkt tillhöger på våningens övre plan finns ytterligare en avsats med platsbyggda bokhyllor, nuvarande ägare nyttjar detta utrymme som läshörna. Bägge utrymmen har ljusa heltäckningsmattor.

Till vänster om trappen öppnar det magnifika sällskapsrummet upp sig. Här samsas enastående vindsattribut i kombination med en härlig öppenhet, ljus och rymd. Gedigna takbjälkar, braskamin och stora fönsterpartier karaktäriserar rummet. Rummets representativa yta nyttjas ypperligt för det större sällskapet och ger plats för två större soffgrupper, mediamöblemang samt byråer. Praktisk luftvärmepump dimensionerad för ett stort hus installerades förra sommaren, luftvärmepumpen kan nyttjas för både kall och varmluft efter behov.

Den ljuvliga terrassen nås från övre plan och ligger i ett högt, fritt och insynsskyddat, soligt läge med utsikt över Birkastans närliggande takåsar. Här ges utrymme för större soffgrupp, grill, parasoll och mängder av blommor. Terrassen nås av solen från ca 10:30 fram till solnedgång under sommarhalvåret. En stor eldriven markis som täcker hela terrassen kan praktiskt fällas ut varma sommardagar.

Våningen erbjuder tre sovrum. ”Master bedroom” på övre plan ger plats för den större dubbelsängen, sängbord samt byråer. Två ordentliga garderober ger god förvaring. En vit fondvägg bakom sängen bryter smakfullt av mot övriga väggar målade i mörkgrått samt den ljusgrå mattan på golvet. Fantastiska fönsterpartier från golv till tak ger utsikt över takterrassen. Det andra sovrummet på övre plan nyttjas idag som barnrum med enkelsäng, litet skrivbord samt skåp och byråer. Rummet ger även plats för dubbelsäng. Det tredje sovrummet ligger på nedre plan och nyttjas idag som tv-rum/gästrum. Från detta rum når ni en stor klädkammare vilken sträcker sig in under trappen upp mot övre plan.

Våningen är utrustad med två badrum, ett på varje våningsplan. Badrummet på nedre plan har vitkaklade väggar och grått klinkergolv med elburen golvvärme. Här finns en ordentlig separat duschhörna, tvättställ med spegel ovan, vägghängd wc samt spotlights i taket. Våningens härliga spabadrum finner ni på övre plan. Ett luxuöst badrum med bastu inramad av glasväggar och utsikt via två takfönster över omgivningens takåsar. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv möter mörkgrå skåpinredning i garderober och skåp. Badrummet bjuder i övrigt på separat dusch med handdusch och vattenfallsdusch bakom glasduschvägg, tvättställ med två kranar i stor kommod med spegelskåp ovan, tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt en liten vinkyl. Elburen golvvärme.

Våningen bjuder på ett stort förråd/ walk in closet vilket nås inifrån från vardagsrummet. I övrigt bjuds även på ett kallförråd på terrassen, detta utrymme passar utmärkt för utemöbler och grill som enkelt kan ställas in under vinterhalvåret.

Lägenheten är pantsatt.

Tillträde enl. ök.


Typ
Bostadsrätt, lghnr 25
Antal rum
4 + kök
Boarea
122 kvm + 19 kvm biarea (Enl. uppmätning (mätb. finns))
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 5.86494%
Månadsavgift
4 561 kr/mån Inkl vatten och bredband. Exkl värme.
Driftkostnad
21 600 kr/år
- Hushållsel
21 600 kr

I nuläget är det direktverkande el, fram till sommaren 2019 då föreningen går över till fjärrvärme. Försäkring tillkommer.

Namn
Brf Kastanjen 49
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Direkt El
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769603-7212
Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen den 14/2-2019).
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
26 st
Antal lokaler
4 st
Renoveringar
RENOVERINGAR:
2018-19 utfördes ganska omfattande taksäkerhetsåtgärder.
2017-18 utfördes fortsatt utredning av direktverkande el till fjärrvärme.
2017 utfördes översyn av avloppsstammar för planerat stamrenovering.
2015 installerades säkerhetsdörrar, samtliga lägenheter.
2014 renoverades entrédörr och tvättstuga.
2013 spolades stammarna.
2012 renoverades gård och källare.
2010 utfördes belysningsstyrning i allmänna utrymmen.
2009 installerades fjärrvärmecentral.
2008 målades tak och installerades takvärmeanläggning samt byggdes två franska balkonger.
2007 installerades bredband.
2005 inreddes vind (etage).
2002 byggdes balkong på gårdsfasad och inreddes loft på vind i gårdsflygeln.
1999 utfördes OVK.
1994 utfördes troligt byte av huvudledningar (EL), fasadrenovering, byggdes balkonger och renoverades soprum, cykeltak på gård samt invändig byggnation.
1974 utfördes stambyte och komplettering badrum och kök i lägenheter.
1934 installerades hiss.
1924 installerades WC.

PLANERAT UNDERHÅLL:
Föreningen kommer under juni-juli 2019 att ordna med vattenburen uppvärmning. Det finns en undercentral i källaren och ska kopplas in till respektive lägenhet. Detta arbete finansieras genom upptagande av ett nytt lån på 2,5 miljoner kr.

Fönsterrenovering- och målning planeras i augusti-september 2019.

Troligtvis kommer även värmekabelsystemet på taket att bytas ut under september-oktober 2019.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) kommer godkännas inom kort.

Föreningen har gjort en översyn som visat att det för större delen av fastigheten räcker med relining snarare än stambyte (dock rekommenderas stambyte i källaren), vilket innebär en betydligt lägre kostnad och ett mindre omfattande projekt. Enligt underhållsplanen ska detta utföras 2020, men det är inte upphandlat. Enligt underhållsplanen finns det pengar som är avsatta för fullständig stamrenovering och de ser inte att det finansiellt ska innebära några problem.

Parkering
I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
TV/bredband
Kabel-TV levereras av ComHem, basutbudet ingår inte i månadsavgiften däremot har samtliga medlemmar har tillgång till SVT1, SVT2, TV4 och TV6. Bredband levereras av Ownit och ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har tillgång till bredbandsanslutning via Ownit.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Kopare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Andel i föreningen
5.86494%
Övrigt
Brf Kastanjen 49 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 1 flerbostadshus med en totalyta som uppgår till 1877 kvm, varav 1602 kvm utgör lägenhetsyta och 275 kvm utgör lokalyta. Här finns 26 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Marken ägs av föreningen.

Föreningen anser själva att de har en stabil ekonomi, kontrollerat med styrelsen den 14/2-2019. Föreningens skuldsättningsgrad är 5083 kr/kvm, enligt årsredovisningen 2017. Föreningen planerar att uppta ett nytt lån för finansiering av projektet avseende vattenburen uppvärmning och har i nuläget lånelöfte om 2,5 miljoner kr.

Lägenheten får nyttjas som övernattningslägenhet men föreningen ser helst att lägenheterna används som permanent boende.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år och ser gärna att samtliga medlemmar deltar för vård av gård och trapphus.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus hem och fastighet.
Allmänt om föreningen
Lägenheten är 101 kvm enligt föreningens ekonomiska förvaltare, uppmätt till 122 kvm BOA samt 19 BIA, se mätbevis.
Lägenheten har ett förråd inne i lägenheten på plan 2 och förråd/förvaring under trappen samt ett kallförråd på terrassen.

Lägenheten är 3 rok enligt lägenhetsförteckningen, ombyggd till 4 rok av nuvarande ägare där en del av köket delats av till ett sovrum.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har en gård som utrustas med gasolgrill och sittgrupper, den ena i syrenbersån och den andra på den inre delen av gården. På gården finns även soprum som delas med ett av grannhusen.

Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren som brukas och städas av samtliga medlemmar. Bokning görs på tavlan intill med bokningscylindrar.

Barnvagnar ska ställas längst ner i huset, utanför dörren till källaren.

Eldning i huset:
Man får naturligtvis använda kakelugnar/braskaminer som är godkända för att elda i. Du bör dock tänka på att det tyvärr är omöjligt att undvika att röklukt sprids mellan bostäderna. Det beror på rökgångarnas konstruktion och luftcirkulationen i huset. Röklukten är särskilt påtaglig på hösten i samband med att man börjar elda i huset. Om du är ovan vid att elda i kakelugn kan du få en informationsskrift av styrelsen.

Ventilation:
Föreningen har centralventilation i huset som begränsar valet av kåpa. Man får helt enkelt inte ha en motor i fläkten ifall den skall monteras direkt kopplat till centralventilationen, utan bara ha en spiskåpa med reglage som styr ventilationsmotorn som sitter ovanför spisen. Märket Franke har en del modeller som passar vårt system, annars rekommenderas att tala med lämplig hantverkare.
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

På Torsgatan 49 bor ni med ett fantastiskt läge i charmiga Birkastan. Trots sitt tysta läge uppe i våningen bor ni med händelsernas centrum strax utanför porten.
Ett kvarter ner från porten möter ni omtalade Rörstrandsgatan. Rörstrandsgatan kantas av butiker av alla dess slag, restauranger med mat från all världens hörn, till mysiga små caféer och omtalade bagerier. Rörstrandsgatan har nu ett par somrar i rad varit bilfri vilket gjort det till en levande gågata med rikt folkliv. För mer shopping når ni med en kort promenad Västermalmsgallerian strax över bron mot Kungsholmen. Värt ett besök är även gallerian längst upp på Torsgatan, en kort promenad ned från porten, ett litet köpcenter med stora matvarubutiker, systembolag, apotek, restauranger och mycket mer.
Området är en ypperlig knutpunkt vad gäller kommunikationer. Sankt Eriksplans norra tunnelbaneuppgång ligger på andra sidan Torsgatan, mitt emot fastighetens entré. Från Sankt Eriksplan nås flertalet busslinjer i olika riktningar som knyter samman stora delar av Stockholms stad, tunnelbanans gröna linje, pendeltåg vid Vanadisplan samt Odenplan och flygbussarna ett stenkast bort vid Vasaparken.
Om ni promenerar Torsgatan ner och sedan vidare längs Vasaparken på Odengatan når ni den välkända knutpunkten Odenplan med härlig atmosfär, många butiker och restauranger samt ypperliga kommunikationsmöjligheter.
Med cirka tre minuters promenad från porten når ni härliga Vasaparken. Här finner ni stora gräsytor med parklek, fotbollsplan och spolad skridskobana under vinterhalvåret. Under sommarhalvåret kan ni här njuta av en kaffe i solen på ett av de flertalet pittoreska caféerna. Inom fem minuters promenad finner man även Bonniers nya konsthall, Sven Harrys och flera av Sveriges ledande konstgallerier.
Karlbergs Slott har ni en kort promenad bort, strax nedanför kanten av Rörstrandsgatan. Här finner ni fantastiska promenadstråk längs med kanalen ända bort mot Kungsholmen, Solna och mysiga Pampas Marina. Nedanför Karlbergs Slott passar en picknick i det gröna utmärkt under sommarhalvåret, här finns även badplats, paddling, båtklubb och utegym.
Med ca 15 minuters promenad når ni Hagaparken och Brunnsviken med promenadstråk, joggingspår, tennisbanor, bad och diverse utomhusaktiviteter samt plogad bana för skridskoåkning om vintern. Stockholms centralstation når man till fots på ca tjugo minuter.