Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr

Visa alla bilder

CHARMIG SEKELSKIFTESETTA MED KAKELUGN OCH BALKONG!

ACCEPTERAT PRIS! I en klassisk sekelskiftesfastighet i eftertraktade Birkastan saluförs nu denna mysiga sekelskiftesdröm. Belägen i högt läge, med härlig balkong och fönster i tre väderstreck. Bevarade detaljer återfinns i fantastisk kakelugn, djupa nischer, speglade dörrar, spröjsade fönsterpartier och gedigna golvtiljor. Tack vare god planlösning upplevs lägenheten mycket rymlig och flödar av ljus. Möjlig minitvåa!

Adress
Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Antal rum
1 rum om 31 kvm
Avgift
1 808 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Tove Stål
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-0922550
tove@innerstadsspecialisten.se
Sällskapsrum med kakelugn och balkong Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Sällskapsrum med kakelugn och balkong
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Härlig balkong Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Härlig balkong
Sovplats i sällskpasrummet Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Sovplats i sällskpasrummet
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Rymligt kök Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Rymligt kök
Kök Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Kök
Hall Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Hall
Badrum Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Badrum
Norra Stationsgatan 117 Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Norra Stationsgatan 117
Planritning (ej skalenlig) Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Planritning (ej skalenlig)
Alternativ planritning (ej skalenlig) Norra Stationsgatan 117, 2,5 tr
Förstora bild
Alternativ planritning (ej skalenlig)
ACCEPTERAT PRIS!
I eftertraktade Birkastan gömmer sig denna charmerande sekelskiftesägenhet i högt läge med kakelugn och balkong. Vackra attribut från 1913 återfinns i gedigna golvtiljor, spröjsade fönsterpartier, djupa nischer, speglad dörr och vacker kakelugn. Lägenheten karaktäriseras av sin unika planlösning med fönster och ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden bjuder på allt från god förvaring till smarta, funktionella lösningar vilket gör att den upplevs både rymlig och luftig där varje kvadratmeter nyttjats efter yttersta eftertanke och precision. Lägenhetens 31 kvadratmeter har fördelats på ett sällskapsrum med plats för ordentlig soffgrupp samt sovplatsdel. Ett klassiskt, ljust kök i stilrena materialval bjuder på full maskinell utrustning och gott om arbetsyta samt plats för matbord för upp till fem personer. Fräscht badrum med dusch och charmigt fönster.

Varmt välkomna på visning!

LÄGENHETEN DISPONERAS ENLIGT FÖLJANDE
- Välkomnande och luftig entré med hatthylla intill ytterdörren för avhängning av ytterkläder. Ljusmålade väggar och klassiskt parkettgolv.

- Rakt in från hallen möter ni köket. Ett ordentligt kök med stilrena materialval av vita luckor, träbänk samt rostfri bänk med ljusgrått kakel på väggen ovan. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med ugn, spisfläkt samt mikro. Mitt emot köksinredningen ges en naturlig matplats med sittplats för upp emot fem personer. Härligt ljusinsläpp från ett parfönster, från vilket i ges utsikt över rogivande innergårdar.

- Till höger om hallen öppnar ett härligt sällskapsrum upp sig. Bevarade tidstypiska detaljer av gedigna golvtiljor, djupa nischer och speglad dörr. Rummets mest unika attribut är den vackra, bevarade kakelugnen. Kakelugnen är idag igensatt med fungerar utmärkt att ha ljus i. Sällskapsrummet kan med fördel möbleras med såväl separat sänghörna som soffgrupp och förvaring i den generösa pargarderoben. Ett härligt fönsterparti med tre fönster i följd samt helglasade balkongdörrar bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp.

- Via helglasade pardörrar i sällskapsrummet finner ni balkongen, en härlig balkong i högt läge med utsikt över rogivande, blomstrande innergårdar. Balkongen fungerar som ett extra rum från tidig vår till sen höst och ger plats för balkongmöblemang samt blommor.

- Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv. Tvättställ med kommod samt spegelskåp ovan för förvaring. Charmigt litet fönster i djup nisch bjuder på dagsljus till badrummet.

Övrigt: För den som önskar omdisponera lägenheten till en så kallad "minitvåa" placeras förslagsvis köket ut i sällskapsrummet och sovrum läggs i det gamla köket (se alternativ planskiss). Detta förslag har inte stämts av med varken föreningen eller Stadsbyggnadskontoret, utan det är upp till den aktuella köparen att göra det vid intresse.

- Lägenheten är pantsatt.

- Tillträde enl. ök.


Typ
Bostadsrätt, lghnr 1204/02211
Antal rum
1 + kök
Boarea
31 kvm (Förvaltarens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Andelstal 1.5248%
Månadsavgift
1 808 kr/mån inkl värme & VA
Driftkostnad
2 500 kr/år
- Hushållsel
2 500 kr

Försäkring tillkommer.

Namn
Brf Skålen 16-17
Byggnadsår
1913
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
716419-9866
Föreningens ekonomi
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-12-19).
Föreningen äger marken?
Marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
42 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Renoveringar
RENOVERINGAR
2016 OVK
2016 Korrigeringar av stambytet
2015 Byte av entréport för fastighetslokal
2011/2012 Fastigheten stambytes
2011/2012 El-stigare byttes
Besiktning av hiss sker årligen.

PLANERADE RENOVERINGAR
För närvarande utreds möjlighet att sälja och göra om vindsförråden till lägenheter. I och med nya lägenheter på vinden kommer även hiss att utredas och utvärderas i fastigheten Norra Stationsgatan 117.
Föreningen diskuterar även att byta tak i samband med renovering av vind. I övrigt pågår en diskussion med Stockholmsstad att få bidrag till nya fönster på grund av pågående förändringar av stadsbilden i området.
I nuläget finns inga datum satta för ovanstående projekt men förhoppningen är att delar av projekten kan vara igång inom en tolvmånadersperiod.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad(www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
TV/bredband
Kabel-tv levereras genom ComHem, ingår ej i avgiften. Bredband levereras genom ComHem, ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Kopare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkänns.
Andel i föreningen
1.5248%
Andel av årsavgiften
1.55542%
Övrigt
Det råder eldningsförbud i fastigheten.
Allmänt om föreningen


Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

På Norra Stationsgatan 117 bor ni lugnt och fridfullt med Rörstrandsgatans härliga folkliv ett par kvarter bort. Rörstrandsgatan kantas av butiker av alla dess slag, restauranger med mat från all världens hörn, till mysiga små caféer och omtalade bagerier. Rörstrandsgatan har nu två somrar i rad varit bilfri vilket gjort det till en levande gågata med rikt folkliv.
För mer shopping når ni med en kort promenad Västermalmsgallerian strax över bron mot Kungsholmen. Värt ett besök är även den expanderande gallerian längst ner på Torsgatan strax intill bostaden. Här återfinns även flera större mataffärer, caféer blomsteraffär och ett flertal gym.
Sankt Eriksplan cirka fem minuters promenad bort är en ypperlig knutpunkt vad gäller kommunikationer. Här nås flertalet busslinjer i olika riktningar som knyter samman stora delar av Stockholms stad, tunnelbanans gröna linje, pendeltåg vid Vanadisplan samt Odenplan och flygbussarna vid Torsplan, ett stenkast från bostaden. För den som önskar ännu närmare busshållplatser finns en nära på Torsgatan och en på Karlbergsvägen att tillgå.
Om ni promenerar Torsgatan upp mot Rörstrandsgatan och sedan vidare längs Karlbergsvägen når ni den välkända knutpunkten Odenplan med härlig atmosfär, massor av butiker och restauranger samt ypperliga kommunikationsmöjligheter.
Ett par kvarter från porten ligger såväl Vasaparken som underbara Karlbergs Slott med fantastiska promenadstråk längs med kanalen ända bort mot Kungsholmen och Solna. Med ca 20 minuters promenad når ni även Hagaparken och Brunnsviken med promenadstråk, joggingspår, tennisbanor, bad och diverse utomhusaktiviteter.
Stockholms centralstation når man till fots på ca 30 minuter.
Läget är perfekt för studenter med såväl gång som cykelavstånd till Handelshögskolan, Studentpalatset, Karolinska institutet, Stockholms stadsbibliotek, Socialhögskolan, KTH samt Stockholms universitet.