Bråvallagatan 5, 1tr

Visa alla bilder

Med enorm potential och härlig balkong i hjärtat av Birkastan

En fantastiskt charmig lägenhet med ett oslagbart läge intill trendiga Rörstrandsgatan. Förutom ett tyst gårdsläge erbjuder bostaden en ljuvlig balkong, ett stort badrum med badkar och lättmöblerade ytor ! Tre inbyggda garderober i original, bevarad 20-talscharm och flexibel planlösning gör denna bostad väldigt attraktiv för den som önskar sätta egen prägel och förädla sitt hem.

Adress
Bråvallagatan 5, 1tr
Antal rum
2 rum om 44 kvm
Utgångspris / Bud
3 575 000 kr
Avgift
2 140 kr/mån
Visningstider
Måndag 21/1 17:00 - 17:30
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Bahar Nabavi
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-967 11 06
bahar@innerstadsspecialisten.se
Möjligheternas 2:a med enorm potential
Härlig balkong mot fin gård och sydvästläge
Bardisk mellan kök och vardagsrum
Generös takhöjd
Pardörrar ut till balkongen
Ljuvlig utsikt mot prunkande innergård
Sol mellan 13.00-17.00 under årets sommarmånader
Bevarad 20-talscharm helt utan bärande innerväggar
Fiskbensparkett
Plats för soffa, matbord och bokhylla
Inre, möblerbar hall
Kök med moderniseringsbehov
Trivsamt hem med stor potential och många möjligheter
Vy mot sovrum
Mysigt sovrum som enkelt går att göra större
Ingång till en originalgarderob även här
Stambytt och helkaklat badrum
Entréhall med avhängning
Grönskande innergård med utemöbler
Vacker och välskött fastighet
Enkelriktad gata intill Rörstrandsgatan
Attraktivt läge
Nuvarande planritning
Alternativ planritning
Centralt beläget på en lugn och enkelriktad gata endast ett par minuter från Rörstrandsgatans puls samt S:t Eriksplan finns denna härliga minitvåa med balkong. Bevarad 20-talscharm och ett lugnt läge mot grönskande innergård gör hemmet mycket rogivande och lätt att trivas i. Bostaden har sina vackert spröjsade fönster, speglade innerdörrar och gedigna trägolv i original. Generös takhöjd, lättmöblerade ytor och fint ljusinsläpp är några andra fördelar värda att lyfta fram. Tack vare en smart planering upplever man bostaden som ytterst lättmöblerad vilket också gör det möjligt att bo två personer här.

Det finns ett visst behov av ytskiktsrenovering i lägenheten. Den flexibla planlösningen, lättmöblerade ytor och välkomnande atmosfär ger, tillsammans med möjligheten att sätta egen prägel stora möjligheter till förändringar. Badrummet, som är stambytt och fräscht renoverat med badkar gör att renoveringen inte behöver bli särskilt kostsam.

Fastigheten, som byggdes i slutet av 20-talet, stoltserar med sin färggranna fasad på ett av Vasastans mysigaste lägen. Föreningen är välskött med 26 bostadsrätter och äger dessutom marken, föreningen har stabil ekonomi.

Här bor du i hjärtat av Birkastan med dess härliga charm och rika utbud av butiker och nöjen. Området med Rörstrandsgatan i spetsen är välkänt då det erbjuder ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. I närheten finns även många grönområden som erbjuder härliga promenader, Vasaparken och Karlbergs slottspark med motionsspår och badmöjligheter. På cykel når du lätt Hagaparken med härliga gräsmattor, tennisbanor, caféer och restauranger samt kanotklubb invid Brunnsviken. Mycket goda kommunikationer i närheten med bussar, tunnelbana, flygbuss från S:t Eriksplan och pendeltåg från Vanadisplan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉHALL
Hall med trägolv, ljusa väggar och avhängningsmöjlighet i hatthylla. I anslutning till entréhallen finns en originalgarderob med speglad dörr.

MÖBLERBAR INRE HALL
Välkomnande och trivsam yta med fiskbensparkett, ljusa väggar och plats för byrå alternativt skrivbord eller förvaringsmöbel. Från denna yta nås hemmets samtliga rum.

BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv, vitkaklade väggar och badkar med skjutbara glasväggar. Här finns WC, handfat, handdukstork och badrumsskåp samt badrumsspegel.

VARDAGSRUM
Sällskapsrum med fiskbensparkett, ljusa väggar och pardörrar ut till den fina balkongen mot grönskande gård. Här möblerar man enkelt med både en stor soffa, byrå och matbord för 4-6 personer. I anslutning till rummet finns en mycket generös klädkammare.

KÖK
Ett ljust kök med trägolv i original, vackert fönster mot gården och äldre köksinredning i form av gasspis med ugn, kyl/frys, dubbla hoar och öppna hyllor. Den som önskar flytta köket har flera alternativ tack vare den flexibla planlösningen.

SOVRUM
Mysigt sovrum med trägolv, ljusa väggar och spröjsat fönster mot den grönskande gården. Sovrummet har plats för såväl en dubbelsäng och härifrån nås lägenhetens tredje originalgarderob.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträde enligt överenskommelse.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 00123 (1101)
Antal rum
2 + kök
Boarea
44 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 3.634%
Månadsavgift
2 140 kr/mån Inkl värme och vatten. Obligatorisk balkongavgift om 50kr/mån tillkommer
Driftkostnad
8 200 kr/år
- Hushållsel
4 800 kr
- Försäkring
3 400 kr
Till lägenheten hör ett källarförråd med full höjd omgärdat av galler.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Till medlemmarnas förfogande finns en härlig innergård med sittplatser och grill att låna. I källaren finns en bastu som går att boka, hobbyrum samt cykelrum.

Föreningens gemensamma tvättstuga ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, torkskåp och torkrum.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND:
Kabel-TV och bredband levereras via Com Hem.
Namn
Brf Stengodset 5
Byggnadsår
1927
Org.nummer
716422-1660
Antal lägenheter
26 st
Andel i föreningen
3.634%
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Stengodset 5 är en äkta förening på Bråvallagatan 5. Föreningen förvärvade fastigheten 1994. Det finns totalt 26 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningen har en stabil ekonomi med totalt ca 6 Mkr i lån vilket ger en skuldsättningsgrad om 5200 kr/kvm. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen godkänner delat ägande.
Juridiska person accepteras ej.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 163 kr av köparen samt en pantsättningsavgift om ca 465 kr av pantsättaren.
Den ekonomiska förvaltningen sker genom Rådrum AB.
Unsupported property type: Bostadsrätt