Västmannagatan 80, 1 tr

Visa alla bilder

Sekelskiftesdröm med balkong och två kakelugnar invid Odenplan.

Enastående och supercharmig sekelskiftes 2:a om 60 kvm med underbar balkong mot tyst gård. Här erbjuds generös takhöjd, två kakelugnar, stuckatur, takrosetter, höga golvsocklar, breda furutiljor och fina höga fönster med djupa nischer. Stilsäkert kök och fräscht kaklat badrum med carraramarmor. Allt i mycket fint skick. Skuldfri Brf.

Adress
Västmannagatan 80, 1 tr
Antal rum
2 rum om 60 kvm
Utgångspris / Bud
5 795 000 kr
Avgift
2 201 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Magnus Holmberg
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-727 70 38
magnus@innerstadsspecialisten.se
Fungerande kakelugn i sällskapsrum
Sällskapsrum
Balkong
Sovrum
Kök
Sällskapsrum
Sällskapsrum
Sällskapsrum
Sällskapsrum
Sovrum
Sovrum
Kakelugn sovrum
Balkong
Balkong
Kök
Kök
Kök
Matplats - Detalj vinkyl
Badrum
Hall - WC
Planritning
Fasad - Port
Välkomna till ett fantastiskt sekelskiftesboende med balkong på bästa adress i Vasastan. Här finns allt man kan önska av en 1900-talsvåning såsom generös takhöjd, två kakelugnar, stuckatur, takrosetter, vackra fönster med djupa nischer, höga golvsocklar, breda vitlackade furutiljor och fina detaljer. Det trevliga köket i mörkgrått med bänkskivor i carraramarmor bjuder in till trevliga middagar. I det generösa sällskapsrummet finns en vacker fungerande kakelugn och från sovrummet når man lägenhetens mysiga balkong i tyst gårdsläge. Exklusivt badrum med carraramarmor och skön golvvärme. Med andra ord är detta ett hem som kombinerar gammalt och nytt på ett ypperligt sätt med sober färgsättning och utmärkt funktion. Tyst perfekt läge invid Odenplan med närhet till allt. Välskött fastighet anno 1904 och skuldfri förening med god ekonomi.

Välkomna på visning!

HALL
Inbjudande och generös.
Via en säkerhetsdörr så välkomnas man in i den trevliga och rymliga hallen. Här erbjuds bra med plats för ytterkläder, vitlackat trägolv i original och vitmålade väggar.

WC
Tidsenligt.
Renoverat WC med marrakeshmönstrat klinkergolv och panelklädda väggar i vitt. Handfat med blandare i sekelskiftesstil, spegel och hylla. Infälld belysning i tak.

KÖK
Nyrenoverat och stilsäkert.
Underbart kök med mörkgråa luckor och vitt kakel i tegelstensmönster ovan exklusiv bänkskiva i carraramarmor. Underlimmad ho och designblandare i äldre stil. Generöst med arbetsyta, bra förvaring och belysta vitrinskåp. Premium vitvaror i rostfri design med induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och mikro. Helintegrerad diskmaskin och separata kyl/frys samt vinkyl. Matplats för 3 - 4 personer, bröstpanel och vitmålade väggar. Ett högt fönster med djupa nischer och speglar ger köket fint ljus. Utsikt mot föreningens sommartid grönskande innergård.

SÄLLSKAPSRUM
Vackra utsmyckningar och fungerande kakelugn.
Elegant och enastående vackert sällskapsrum med stuckatur, takrosett, fungerande kakelugn, höga golvsocklar och vitlackat trägolv i original. Ett generöst fönster med djupa nischer och speglar gör det hela mera trivsamt. (Väggfast förvaring kan lämnas om köparen önskar).

SOVRUM
Kakelugn och balkong i tyst gårdsläge.
Rofyllt och rymligt sovrum med stuckatur, takrosett, kakelugn (ej fungerande), vitmålade väggar, höga golvsocklar och vitlackat trägolv i original. Bra klädkammare i gammal fin stil med spegeldörr och full takhöjd. Garderob. (Väggfast förvaring kan lämnas om köparen önskar). Via glasinfattade pardörrar når man även lägenhetens mysiga balkong. Här kan man njuta av lugnet och sommartid blicka ut över vackra grönskande träd.

BADRUM
Exklusivt och stilsäkert.
Topprenoverat badrum där diskreta materialval i kombination med lyxiga detaljer skapar en skön "hotellkänsla" i sammanhållen sober stil. Badrummet har vitt kakel på väggar och carraramarmor på golv med skön golvvärme. Stilfulla vikbara glasväggar skärmar av duschen som erbjuder ett extra stort duschhuvud så att vattenstrålarna omsluter hela kroppen. Handfat med tillhörande spegelskåp och glashyllor. Designblandare i dusch och handfat. Infällda spotlights i tak ger ett exklusivt intryck till det påkostade badrummet. Förberett för tvättmaskin.

Lägenheten är genomgående i mycket fint skick.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 1103/08
Antal rum
2 + kök
Boarea
60 kvm (föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Andelstal 4.095%
Månadsavgift
2 201 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-TV (bas)
Driftkostnad
5 400 kr/år
- Hushållsel
3 600 kr
- Försäkring
1 800 kr
FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
En trivsam och sommartid grönskande innergård med utemöbler och grill. Cykelstall på gården.
Den gemensamma tvättstugan är placerad med fönster mot gård. Där finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Namn
Brf Sleipner 6
Byggnadsår
1904
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
716417-5841
Renoveringar
2016 Stamspolning
2015 Rengöring & ommålning av yttertak, spaltventiler installerades i samtliga kök, totalrenovering tvättstuga, sotning av fungerande eldstäder
2013 Balkongbesiktning
2012 Renovering av tvättstuga, installation av säkerhetsdörrar, fönsterrenovering för vån 1 & BV
2011 Ny fjärrvärmeanläggning införskaffad
2010 Fönsterrenovering vån 2 & uppåt, ny torktumlare
2009 Radon- och brandskyddskontroll utförd
2007/08 Balkongbygge
2005 Ventilationsarbete - ny fläkt på taket samt nytt styrsystem
2004 Stamspolning
1999 Renovering av hiss samt renovering grundmur gård
1997 Värmepump utbytt samt ventilerna på samtliga element
1987/88 Ny port, ytskikt trapphus, putsning av fasad, två vindslägenheter uppfördes, elslingor installerades på taket
1997/76 Ombyggnad av lägenheter, hissen installerades, stambyte
1974 Fjärrvärmeanläggningen installerades
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
TV/bredband
TV och Internetanslutning levereras av Com Hem.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Andel i föreningen
4.095%
Andel av årsavgiften
4.1%
Allmänt om föreningen
Brf Sleipner 6 ekonomiska förvaltare är Botema, telefon 08-32 74 60.

Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1985. Man äger marken.

Skuldfri förening med mycket god ekonomi.

Föreningen består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 1 377 kvm.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-10-30).


Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Lägenheten är belägen ett kvarter från Odenplan, mer centralt än så här är svårt att bo. Utanför porten ligger Odenplans rika serviceutbud i Stockholms kanske bästa Cityläge, ett stenkast från allt! Omedelbar närhet till dagis och skola.

VASASTAN - ODENPLAN
Odenplan är ett pulserande torg i hjärtat av Vasastan. Här erbjuds man all tänkbar och nödvändig service som läkarmottagning, flertalet livsmedelsbutiker, shoppingvaruhus, många små pittoreska butiker och caféer. Ett stort utbud av restauranger såsom Hard Rock Café, Restaurant Tranan & bar, Primo Ciao Ciao eller Storstad finns också här. Ett rikt kulturutbud i form av Stockholms Stadsbibliotek, flertal teatrar (t.ex Intiman) och äldre konditorier finns även i detta område. Promenadavstånd till andra mysiga delar av innerstan såsom Stureplan och Birkastan.
Det är nära till parker och grönska, i direkt närhet ligger Vasaparken och Observatorielunden. Vasaparken är mycket populärt även vintertid med skridskobana. Hagaparken ligger på promenadavstånd, med fantastisk natur som lämpar sig både för motion och avkoppling.

KOMMUNIKATION
Odenplan är en viktig knytpunkt för Stockholms lokaltrafik. Härifrån går de flesta innerstadsbussar samt ett flertal T-banelinjer. Nu trafikerar även Citybanan med en egen pendeltågsstation. Därtill planeras en ny spårvägslinje från Odenplan till det nya Norra stationsområdet (Hagastaden).