Tegnérgatan 36, 5 tr

Visa alla bilder

Unik vindsvåning - södervänd terrass om ca 17 kvm - oslagbart läge

På Vasastans bästa adress finns nu möjligheten att förvärva en mycket unik och eftertraktad vindsvåning. Suveränt planerad 2:a med ett högt, fritt och ljust läge och utsikt över bl a. takåsar, kyrktorn, Tegnérlunden och Stadshuset. Bostadens verkliga hjärta är en makalös terrass i söder om ca 17 kvm som erbjuder sol under en stor del av dagen och ett exklusivt spabad! Här erbjuds äldre charm i kombination med tidsenliga och sobra färgsättningar samt hög komfort. Bostaden karaktäriseras av fiskbensparkett, stora fönsterpartier, takfönster, synliga takbjälkar och ca 4 meter till taknock. Öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum, stort sovrum, badrum och god förvaring. Sekelskiftesfastighet anno 1887-1890 i eftertraktade kvarter med pulserande gator och gröna parker utanför porten. Missa inte chansen att förvärva denna sällsynta bostad som lämpar sig för såväl paret som singeln med högt ställda krav!

Adress
Tegnérgatan 36, 5 tr
Antal rum
2 rum om 47 kvm
Avgift
2 640 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud Kontakta mäklaren.
Poneh Motai
Fastighetsmäklare
Mobil: 0704-333355
poneh@innerstadsspecialisten.se
Spektakulär vindsvåning Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Spektakulär vindsvåning
Magisk södervänd terrass Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Magisk södervänd terrass
Utsikt över bl a. takåsar och kyrktorn Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Utsikt över bl a. takåsar och kyrktorn
Här finns gott om plats för grill, sittgrupp och bord Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Här finns gott om plats för grill, sittgrupp och bord
Högt, fritt, ljust och grönskande läge Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Högt, fritt, ljust och grönskande läge
Utsikt mot Tegnérlunden Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Utsikt mot Tegnérlunden
Kvällsbild terrass Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Kvällsbild terrass
Kvällsbild terrass Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Kvällsbild terrass
Utgång till terrass från sovrummet Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Utgång till terrass från sovrummet
Goda förvaringsmöjligheter Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Goda förvaringsmöjligheter
Tyst och rogivande Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Tyst och rogivande
Vy mot sällskapsrum Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Vy mot sällskapsrum
Stort fönsterparti som skänker rummet ett fint ljus Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Stort fönsterparti som skänker rummet ett fint ljus
Perfekt bostad för paret som singeln med högt ställda krav Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Perfekt bostad för paret som singeln med högt ställda krav
Luftiga ytor Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Luftiga ytor
 Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Gråmålade väggar och mörk fiskbensparkett Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Gråmålade väggar och mörk fiskbensparkett
Köket ligger i direkt anslutning till sällskapsrummet Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Köket ligger i direkt anslutning till sällskapsrummet
Ljust, modernt och stilrent kök Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Ljust, modernt och stilrent kök
Synliga takbjälkar och högt i tak Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Synliga takbjälkar och högt i tak
Badrum med mörkt kaklade väggar, mörkt klinkergolv och värmeslingor Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Badrum med mörkt kaklade väggar, mörkt klinkergolv och värmeslingor
Generös takdusch och nischer i duschen Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Generös takdusch och nischer i duschen
Välkomna till den förtjusande hörnfastigheten Tegnergatan 36/Upplandsgatan 15-19 Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Välkomna till den förtjusande hörnfastigheten Tegnergatan 36/Upplandsgatan 15-19
Planritning Tegnérgatan 36, 5 tr
Förstora bild
Planritning
I denna spektakulära och välplanerade vindsvåning bor man på klockrent läge i hjärtat av Vasastan, intill Tegnérlunden och pulserande kvarter. Svårslagen 2:a med ett högt, fritt och ljust läge där varje kvadratmeter utnyttjats. En fantastisk terrass i söder med himlen som närmsta granne och utsikt över bl a. takåsar och kyrktorn. Rikligt ljusinsläpp som skapar härlig känsla och rymd i bostaden tack vare tre fönsterpartier, två takfönster och gedigen takhöjd om ca 4 meter. Bostaden har genomgående fina ytskikt och hög komfort samtidigt som flertalet detaljer från husets byggår bevarats såsom fiskbensparkett och synliga takbjälkar. Ett drömboende tyst belägen högst upp i huset i en gammal och vacker sekelskiftesfastighet.

Med en äldre charm, sobra färgsättningar och hög komfort blir hemmet lätt att trivas i. Öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum gör bostaden perfekt för sociala sammanhang. Stort och luftigt sovrum med utgång till terrass. Fräscht badrum med mörkt kaklade väggar och mörkt klinkergolv. Goda förvaringsmöjligheter i garderobsvägg och klädkammare i sovrummet och inbyggd garderob i hallen samt förråd i källaren.

Läget är suveränt! Våningen är lugnt och tyst belägen på en mycket trevlig gata med Tegnérlunden alldeles utanför. Här bor du i Vasastans attraktivaste kvarter med närhet till stadens puls och rika utbud, fylld av liv och rörelse, men också till natur och grönska runt hörnet. Promenadavstånd till såväl Odenplan, Stureplan och City. I kvarteret finns trendiga caféer och flertalet välrenommerade restauranger. För att nämna några välkända vattenhål så ligger omåttligt populära Lilla Ego, Yuc Mexican och Rolfs Kök ett stenkast bort. I huset finns Knut restaurang med en fantastisk meny och Primafila som erbjuder gott kaffe. Avnjut läckra drinkar och trevligt häng på Tak och Haymarkets terrass eller varför inte intilliggande Supper Gården som precis öppnat för sommaren. Området erbjuder även all tänkbar service som flertalet livsmedelsbutiker, shoppingvaruhus, små butiker och delikatessbutiker som t ex Melanders Fisk. Behöver du ett avbrott från pulsen eller bara andas frisk luft finns gröna oaser som Tegnérlunden och Vasaparken utanför porten. En kort promenad över Barnhusbron erbjuder Kungsholmen sköna promenad- och motionsspår längst vattnet. På cykel når du även parker som Humlegården och Observatorielunden. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanestationer vid Odenplan, Rådmansgatan och Centralen och Citybanan runt knuten. I direkt närhet finns även flertalet bussar, flygbussar och Arlanda express. Bättre än så här blir det inte!

Lägenheten är genomgående i fint skick och ligger med omedelbar närhet till allt du kan tänka dig. Ett hem som måste upplevas! Välkomna till den förtjusande hörnfastigheten Tegnergatan 36/Upplandsgatan 15-19.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL:
Välkomnande hall med plats för avhängning i en inbyggd garderob med speglade skjutdörrar. Grått klinkergolv med värmeslingor.

BADRUM:
Fräscht badrum med mörkt kaklade väggar och mörkt klinkergolv med värmeslingor. Generös takdusch med avgränsade glasväggar, vägghängd WC, handdukstork, handfat med kommod i svart och spegel med belysning och högtalare i taket. Sober belysning från infällda spotlights. Fint ljusinsläpp från ett fönster.

KÖK:
Modernt och stilrent kök med öppen planlösning mot sällskapsrummet. Mörk arbetsbänk och ljusa köksluckor. Full maskinell utrustning i form av kyl, frys, diskmaskin, kombinerad varmluftsugn och mikro samt induktionshäll med ovansittande fläkt. I ett av köksskåpen finns även en tvättmaskin installerad. Goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Grått klinkergolv med värmeslingor.

SÄLLSKAPSRUM:
Luftigt sällskapsrum med mörk fiskbensparkett och gråmålade väggar. Stort fönsterparti som skänker rummet ett underbart ljus. Synliga takbjälkar och uppåtriktad LED-belysning, takfönster och otrolig takhöjd gör det hela mer trivsamt. Plats för såväl soffgrupp, matplats och TV-möbel.

SOVRUM:
Stort och rymligt sovrum som erbjuder bra med plats för en dubbelsäng. Samma fina mörka golv i fiskbensmönster som i sällskapsrum. Ljust målade väggar, synliga takbjälkar och uppåtrikad LED-belysning, hög takhöjd och högtalare. Stort fönsterparti och takfönster med motordrift. Grym förvaring tack vare en stor klädkammare och en garderobsvägg med skjutdörrar. Utgång till terrass.

BALKONG:
Södervänd terrass om ca 17 kvm med spabad och infravärme. Högt, fritt, ljust och grönskande läge.

TILLTRÄDE:
Tillträde enligt överenskommelse.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 01027
Antal rum
2 + kök
Boarea
47 kvm (Förvaltarens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.75044%
Månadsavgift
2 640 kr/mån inkl värme och vatten (150 kr/mån tillkommer avseende bredband 100 mbit/s)
FÖRRÅD:
Lägenheten har tillgång till ett källarförråd.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har två gårdar, en stor öppen gård samt en mindre lummig gård som sommartid utrustas med grillar och sittgrupper. Cykelställ finns på gården.

Det finns även cykelrum och där finns ett speciellt utrymme för barnvagnar.

Den gemensamma tvättstugan finns i gårdsplan vid ingång Upplandsgatan 17c.

Sopnedkast finns på Upplandsgatan 17 och sopsorteringshus på gården.

KABEL-TV/BREDBAND:
HD-tv erbjuds från Bredbandsbolaget. Samtliga lägenheter är ansluta med fiber. För närvarande har föreningen avtal med Bredbandsbolaget/Telenor. Avtalet innebär att varje medlem betalar 150 kr/mån för 100 mbit/s bredband och IP-telefoni.

PARKERING:
I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
Namn
Brf Facklan 7
Byggnadsår
1887-1890
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Org.nummer
716414-2692
Andel i föreningen
0.75044%
Andel av årsavgiften
0.74487%
Allmänt om föreningen
Brf Facklan 7 är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheterna Facklan 7, 8 och 9 med följande adresser: Upplandsgatan 15-19 och Tegnérgatan 36. Föreningen består av tre flerbostadshus med en totalyta som uppgår till 8 150 kvm, varav 7 243 kvm utgör lägenhetsyta och 907 kvm utgör lokalyta. Här finns 72 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med bostadsrätt samt 9 kommersiella lokaler som föreningen hyr ut. Föreningen bildades 1986 och förvärvades 2000. Marken ägs av föreningen.

Delat ägande godkänns.

Gällande om juridisk person accepteras som medlem säger stadgarna att "Medlemskap i föreningen ska beviljas fysisk och juridisk person som övertar bostadsrätt i föreningens hus, juridisk person kan dock av styrelsen vägras medlemskap".

Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen den 10/9-2018).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som motsvarar 2,5 % av prisbasbeloppet (f.n. 1137,50 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet (f.n. 455 kr).

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

För mer information se föreningens hemsida: www.facklan7.se
Unsupported property type: Bostadsrätt