Åsögatan 172, 1/2 tr

Visa alla bilder

Perfekt planerad sekelskiftes 3:a med kakelugn och 3,50 m i tak.

Välkomna till Södermalms kanske vackraste sekelskiftesfastighet. Här finns denna supercharmiga 3:a om 60 kvm med fantastisk takhöjd om 3,50 m, kakelugn, vackra trägolv, höga golvsocklar och fina detaljer. Magnifikt sällskapsrum i öppen planlösning mot trivsamt kök med bardisk. Två rofyllda sovrum mot gård. Brf med god ekonomi.

Adress
Åsögatan 172, 1/2 tr
Antal rum
3 rum om 60 kvm
Utgångspris / Bud
4 495 000 kr
Avgift
2 783 kr/mån
Visningstider
Måndag 21/1 17:30 - 18:00 Välkomna!
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Magnus Holmberg
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-727 70 38
magnus@innerstadsspecialisten.se
David Sollén
Fastighetsmäklare
Mobil: 0701- 44 15 35
david@innerstadsspecialisten.se
Sällskapsrum
Kakelugn
Kök
Detalj
Sällskapsrum
Sällskapsrum
Sällskapsrum
Detalj
Kök
Detalj
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Fasad - Innergård
Planritning
Välkomna till Åsögatan 172! Här möts man av en enastående sekelskiftesfastighet med en fantastisk fasad som är smyckad med kolonner. Trapphusen i fastigheten har varsamt renoverats till sin ursprungliga prakt vilket gör det hela mera trivsamt. När man kliver in i lägenheten välkomnas man av en lugn och skön atmosfär som slår följe genom hela bostaden. Här erbjuds en generös och väl tilltagen takhöjd om 3,50 m, vackra trägolv, höga golvsocklar och fina detaljer gör att lägenheten är något utöver det vanliga. Höga fönster med djupa nischer och speglar ger lägenheten ett underbart ljus. Öppet charmigt kök mot sällskapsrum och två bra sovrum mot föreningens fina gård. Stilsäkert badrum. Välskött och renoverad fastighet anno 1884. Bostadsrättsförening med låg belåning, endast ca 6 miljoner i långfristiga skulder.

Välkomna på visning!

HALL
Inbjudande med bra förvaring.
Här välkomnas man in i en vacker hall med trägolv i original och vitmålade väggar. Klädkammare i gammal fin stil med spegeldörr och en måttbeställd dubbelgarderob med överskåp och full takhöjd.

BADRUM
Renoverat och stilsäkert.
Rymligt badrum med vitt kakel och fondvägg i brun/brons med matchande golv och skön golvvärme. Handfat på kaklad bänk, infälld spegel och platsbyggd hylla. Rymlig duschavdelning med stor tallriksdusch så att vattenstrålarna omsluter hela kroppen. Sober belysning från infällda spotlights i tak.

KÖK
I öppen planlösning mot sällskapsrum.
Mysigt kök med vita skåpsluckor och grått kakel ovan måttbeställd arbetsbänk i rostfritt. Dubba rader med överskåp ger bra förvaring. Premium vitvaror från Electrolux i rostfri design med induktionshäll, inbyggnadsugn och kyl/frys. Helintegrerad diskmaskin och spisfläkt från Futurum. Vitmålade väggar, furugolv i original och social öppen bardisk mot sällskapsrum. Ett högt fint fönster med djupa nischer och speglar ger köket fint ljus.

SÄLLSKAPSRUM
Kakelugn, takrosett och vackra detaljer.
Det luftiga, lättmöblerade sällskapsrummet har ett fint läge med ett generöst fönster som skänker extra ljus och rymd. Fönstrets fina detaljer med djupa nischer, speglar och välvt vädringsfönster gör det hela mera trivsamt. Takrosett, höga golvsocklar, trägolv i original och tapetserade väggar. Bra med plats för både soffgrupp och matbord.

SOVRUM
Fönster mot lugn grönskande gård.
Mysigt sovrum med heltäckningsmatta (trägolv under matta), vitmålade väggar och garderob i gammal stil. Platsbyggd våningssäng med smart förvaring. Fint fönster med djupa nischer och speglar, utsikt mot föreningens trivsamma innergård.

SOVRUM
Generös förvaring och fönster mot gård.
Master bedroom erbjuder bra med plats för en dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Här finns laminatgolv, vitmålade väggar och takrosett. Generös förvaring i dubbelgarderob och en enkelgarderob, båda med överskåp och full takhöjd. En stor klädkammare ger ytterligare förvaring.

Lägenheten erbjuder en fantastisk atmosfär och karaktär.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 101 (1001)
Antal rum
3 + kök
Boarea
60 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021053)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Andelstal 3.028%
Månadsavgift
2 783 kr/mån exkl värme. Inkl kall och varm vatten.
Driftkostnad
12 600 kr/år
- Hushållsel
10 800 kr
- Försäkring
1 800 kr
DIREKTVERKANDE EL:
Uppvärmningen är direktverkande el, månadsavgiften är exklusive värme. Kall och varmvatten ingår i månadsavgiften.

KAKELUGN
Lägenhetens kakelugn är ej fungerande men bör kunna fås fungerande efter renovering.

FÖRRÅD:
Lägenheten disponerar ett förråd på gården.

KABEL-TV/BREDBAND:
Kabel-TV levereras via Comhem via multimedia uttag (coax). Fiber bredband levereras via Bredbandsbolaget.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam innergård med sommartid vackra planteringar, utemöbler och grill.
På gården finns även cykelställ och cykelförråd.
Modern tvättstuga i markplan med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Källsorteringsrum finns inom fastigheten.

PARKERING:
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

.
Namn
Brf Pahl 10
Byggnadsår
1884
Organisationsform
Bostadsratt
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Comhem via multimedia uttag (coax). Fiber bredband levereras via Bredbandsbolaget.
Andel i föreningen
3.028%
Övrigt
Ansökan om medlemskap samt kopia på kontrakt skickas till ordförande. Kontaktinformation på hemsidan www.pahl10.se.
Karin Vangbo, Borgmästargatan 10A 3 tr, 116 29 Stockholm
Allmänt om föreningen
Ekonomisk förvaltning sker genom Rådrum AB.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som omfattar adresserna Borgmästargatan 10 A och B och Åsögatan 172. Här finns 41 bostadsrätter och 2 hyreslokaler.

Föreningen förvärvade fastigheten 1986 och man äger marken.

Förening med god ekonomi. Det finns inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget. Man har ännu ej fastställt om en avgiftshöjning är aktuellt för nästa år.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 1 %.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp (1 163 kr), debiteras köparen.

Information från föreningen:
Styrelsen kommer aldrig att dra igång något kakelugnsprojekt utan att eventuella sådana får ledas och finansieras av medlemmen. All uppvärmning betalas via egen elräkning, dvs direktverkande el och att vi inte har, och inte kommer att ha, några planer på att dra in fjärrvärme.

För mer information se föreningens hemsida: www.pahl10.se
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Läget är fenomenalt med Nytorgets puls runt knuten. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och trendiga restauranger. Några värda att nämnas är NOOK och Italienaren La Vecchia Signora som ligger precis runt hörnet. Promenerar man sedan ned mot krogtäta Nytorget finns både Nytorget 6 och Urban Deli som erbjuder både vällagad mat och ett härligt barhäng. Omskrivna och populära Punk Royal ligger några kvarter bort och sist men inte minst ligger Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, nere på Kocksgatan som serverar kulinariska smaker från Peru blandat med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska inpå knuten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergsparken är en grönskande oas dit många söderbor söker sig för socialt häng och picknick i det gröna, när vädret tillåter. Bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linje och flertalet bussar. Du kommer aldrig vilja lämna ditt Södermalm.