Rindögatan 30

Visa alla bilder

VÄLPLANERAD - FINT SKICK - SOCIAL - MYSIGT LÄGE MOT GRÖNSKA

Optimalt planerad och mysig 2:a som vetter mot lummig grönska. Högt läge och insynsskyddat läge samt nära till allt man kan önska. Kort promenad till flertalet populära restauranger och fin natur samt 100 meter till tunnelbanan. Här är det fokus på det sociala livet med generösa umgängesytor och stora fönsterpartier med djupa nischer vilket gör lägenheten trivsam och lättmöblerad. Genomgående välbevarade detaljer från byggåret, fin fiskbensparkett och bra kök i anslutning till sällskapsrummet. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Bra och stilrent badrum med klinkergolv och badkar. Bra förvaring i flertalet garderober. Välskött förening med de stora renoveringarna klara. Varmt välkomna på visning!

Adress
Rindögatan 30
Antal rum
2 rum om 45 kvm
Utgångspris / Bud
3 195 000 kr
Avgift
2 432 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
Budgivning pågår
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
Extra kontaktperson
Nicole Uddén
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-935 36 34
nicole@innerstadsspecialisten.se
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
Planritning Rindögatan 30
Förstora bild
Planritning
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
 Rindögatan 30
Förstora bild
Mysig 2:a i ett välskött funkishus, mitt på attraktiva Gärdet! Lättmöblerade ytor, stora fönster med djupa nischer, fina ytskikt med sober färgsättning och bra kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet vilket inbjuder till mingel och middagar med vänner och familj. Här finns plats för en stor matplats, soffgrupp och övrigt möblemang. Separat sovrum med plats för en dubbelsäng, och hemmet har gott om förvaring vilket gör den lättmöblerad och lämplig även för ett par. Renoverat och helkaklat badrum i sober färgsättning och med badkar, kök utrustat med diskmaskin och gott om arbetsyta, vacker fiskbensparkett och genomgående ljusa ytskikt vilket ger en mycket god boendestandard. Harmonisk planlösning, genomgående välbevarade detaljer från byggåret samt fönster som vetter mot grönska gör det lätt att trivas här. Huset är byggt 1931 och har funkisens strama formspråk och stora fönsterpartier vilket ger bostaden härlig rymd och fin charm.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Rymlig hall med rejäla förvaringsmöjligheter. Här finns både plats för avhängning och en djup garderobsvägg med skjutdörrar. Hemmet är genomgående i gott skick och hallen har klinkergolv och ljusa väggar. Säkerhetsdörr.

SÄLLSKAPSRUM
Stora ytor för socialt umgänge! Den halvt öppna planlösningen knyter ihop köket med sällskapsrummet på ett trivsamt sätt. Här finns plats för ett stort matbord, soffgrupp och barstolar invid köket som inbjuder till häng med vännerna. Stort fönster i traditionell funkisarkitektur. Sällskapsrummet har lättmöblerade ytor för både en stor soffgrupp, TV-möbel, arbetshörna, matplats och övrigt möblemang efter behov. Fin fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar.

KÖK
Bra kök med full maskinell utrustning och gott om arbetsyta med snygg bänk i rostfritt med italiensk kakelmosaik över. Här finns diskmaskin, gashäll, ugn och kyl/frys.

SOVRUM
Sovrummet har plats för en bred dubbelsäng och förvaringsmöbel som t.ex. byrå. Stort fönster med djup fönsternisch och bänk i grön marmor.

BADRUM
Bra badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Arkitektritat i fin färgsättning och med in kaklat badkar, handdukstork och toalettstol. Handfat på kommod med stor, integrerad spegel över.
Adress
Rindögatan 30, 115 58 Stockholm
Typ
Bostadsrätt, lghnr 9-354-1-0195
Antal rum
2 + kök
Boarea
45 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
0.5 av 5. Hiss finns. Enligt lägenhetsregistret -1 tr
Ekonomi
Andelstal 3%
Månadsavgift
2 432 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Grundutbudet TV (ComHem).
Driftkostnad
4 500 kr/år
- Hushållsel
2 400 kr
- Försäkring
2 100 kr
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.
Namn
HSB Brf Verkstadsklubben 12 i Stockholm
Byggnadsår
1938
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
716417-4976
Föreningens ekonomi
Förening med god ekonomi och en belåningsgrad om 5 911 kr/kvm (ÅR 2018). Det finns inga beslut om avgiftsförändringar i dagsläget (enligt föreningens hemsida).
Föreningen äger marken?
Ja, marken innehas med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
37 st
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
1995 - Stambyte.
1995 - Byte av elstigare.
2005 - Byte av fjärrvärmeväxlare.
2008 - Renovering av trapphus.
2008 - Installation av säkerhetsdörrar.
2014 - OVK utförd, godkänd.
2014 - Byte av stamventil och radiatorventiler.
2017 - Byte av tvättmaskin i tvättstugan.
2018 - Totalrenovering av samtliga balkonger.
2018 - Ommålning av tvättstuga och cykelrum.
2019 - Stamspolning.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan för mantalskriven ansökas via
http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
TV och bredband levereras av ComHem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Lägenhetsinnehavare tecknar eget eget abonnemang för bredband, kontakta ComHem för avtal och priser.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Kopare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkännes.
Andel i föreningen
3%
Andel av årsavgiften
3%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns att tillgå på BV. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Högst upp finns en gemensam takterrass för föreningens medlemmar. På takterrassen finns sittgrupper och grill.

Cyklar ställs i cykelställ på baksidan eller i cykelförrådet på BV.

Uteplats med grill finns.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Verkstadsklubben 12 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Verkstadsklubben 12 på Rindögatan 30 i Stockholm. Föreningens fastighet bebyggdes 1938 och består av ett flerfamiljshus innehållande 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades 1981.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/verkstadsklubben12/

Allmänt

Gärdet är ett av Stockholms mest anrika bostadsområden med sin hyllade funkisarkitektur från 1930-talet och en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka. Samtidigt är Gärdet en vital stadsdel som sjuder av aktivitet och liv när nya generationer hittar dit. Bostaden omges av klassiska kullerstensgator och lummiga grönområden som Gärdesfältet, Lill-Jansskogen, Tessinparken och Norra Djurgården. Här väljer du själv mellan harmonisk småskalighet och storstadens puls i närheten med köpcentrumet Fältöversten, populära restauranger och bara några minuter till Stureplan. Det finns stora möjligheter till träning med fantastiska löpspår och anläggningar som Kampementsbadet, Gärdets utegym och beachvolleyplan i närheten. Både SATS och 24-7 Fitness har gym i området. Mycket bra kommunikationer, med både buss och tunnelbana nära bostaden. Kring Gärdet växer Stockholm med planer och pågående byggen i Norra Djurgårdsstaden, nere i Värtan och i Frihamnen där ett nytt modernt och miljövänligt bostadsområde med restauranger, caféer och kultur planeras. De stora lederna ut i landet som E4 och E20 nås på några minuter med den nya Norra länkens anslutning vid Lidingövägen. Du kommer aldrig vilja flytta härifrån!