Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr

Visa alla bilder

Oerhört ljus och påkostad 2:a på attraktivt läge! Stor och solig balkong

ACCEPTERAT PRIS - RING FÖR VISNING! - Områdets bästa 2:a med stor, solig balkong och social planlösning! Fastighet som stod klar 2017 med all tänkbar bekvämlighet och påkostade material på attraktivt läge intill vattnet, några minuters promenad från Södermalm. Oerhört ljus med stora fönster, öppen planlösning med plats för middag för många vänner samt utgång till den stora balkongen som bjuder på många soltimmar. Garage finns i huset. En bostad som genomsyras av högkvalitativa material, en oerhörd rymd med delvis högre tak om närmare 3 meter, ljusinsläpp och drömkök för den matlagningsintresserade. Direkt närhet till kajens glittrande vatten och Sjöstans samt Söders generösa utbud av service och sköna stämning. Nyproducerat 2017 vilket ger snyggt strama linjer med genomtänkt planlösning, generösa sällskapsytor i öppen planlösning med kök, bra sovrum, stort badrum med generös duschhörna och egen tvättstuga samt mycket god förvaring i bl.a. klädkammare som idag används som barnrum. Med andra ord perfekt för både paret eller den lilla barnfamiljen! Trevligt område som både är mycket barnvänligt men ändå med puls samt härlig natur på en kort promenad bort. Bra kommunikationer med tunnelbana både Skanstull och Gullmarsplan, tvärbanan 3 min bort samt bussar. Detta är något utöver det vanliga som måste upplevas! Välkomna!

Adress
Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Antal rum
2 rum om 48 kvm
Accepterat pris
4 150 000 kr
Avgift
2 629 kr/mån
Visningstider
Måndag 22/4 Kontakta mäklaren på tel. 072-303 36 56 för att boka tid!
Aktuellt bud
Budgivning pågår
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Planritning Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Planritning
 Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Mysigt sjönära läge som går från klarhet till klarhet Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Mysigt sjönära läge som går från klarhet till klarhet
Perfekt läge intill kajen och Södermalm Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Perfekt läge intill kajen och Södermalm
Många restauranger öppnar i området, bl.a. grymma italienska Pane Fresco Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Många restauranger öppnar i området, bl.a. grymma italienska Pane Fresco
Några minuter bort ligger Thaibåten Fredriksdalsgatan 20, 6/7 tr
Förstora bild
Några minuter bort ligger Thaibåten
Ljuvlig och luftig tvåa med stor balkong mot vattnet med gott om sol på eftertraktat läge i den senaste delen av Sjöstan, bara någon minut från Södermalm! Hemmet bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönstren och vy mot vattnet från balkongen. Optimalt planerad med härliga sällskapsytor i öppen planlösning skapar generösa umgängesytor vilket inbjuder till mingel och stora middagar. Under de varma dagarna blir den stora balkongen ett extra rum för umgänge, skön egentid och plantering. Högt läge i huset med endast en lägenhet över skapar det en härlig atmosfär och rymd ihop med den delvis höga takhöjden med närmare 3 meter! Bostaden har genomgående stilrena och högkvalitativa materialval, sobra toner, välutrustat kök med vitvaror från Siemens och arbetsbänk i ek samt bra arbetsytor med stänkskydd i Carrara. Bra sovrum som rymmer dubbelsäng, stort badrum med rymlig duschhörna och tvättmaskin/torktumlare samt bra förvaring. Lägenheten har genomgående mycket bra förvaring med stor klädkammare som idag används som barnrum, flera garderober och rymligt källarförråd. Fastigheten erbjuder full bekvämlighet med såväl rymlig hiss, barnvagnsrum och mysig innergård för lugna stunder och lek. Garage finns i huset.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Bra hall med plats för avhängning för ytterkläder och skor. Stor klädkammare används idag som ett extra barnrum men ger otroligt bra förvaring. Ytterligare två garderober finns till lägenheten och förvaras idag i förrådet. Bostaden har genomgående sober färgsättning, enhetligt vit mattlackad ekparkett och dimbar takbelysning (ej i klädkammaren). Säkerhetsdörr.

SÄLLSKAPSRUM
Luftiga sällskapsytor med gott om plats för matbord för många vänner, soffgrupp, TV-möbel m.m. Delar av rummet har extra högt i tak, vilket skapar en enastående rymd och de stora fönsterpartierna gör att bostaden badar i ljus. Öppen planlösning till köket vilket inbjuder till umgänge. Den stora balkongen vetter mot vattnet med gott om sol, har plats för soffa, övrig möblering, grill och mycket växter. Endast en lägenhet över som har indragen terrass gör att man får himlen som tak.

KÖK
Underbart kök med påkostad inredning. Köket är från Marbodal och utrustat med vitvaror av högsta kvalitet från Siemens och massiv arbetsbänk i ek med stänkskydd i Carrara kakel marmor. Gott om förvaring i många skåp och lådor, och fin planlösning för den matlagningsintresserade. Induktionshäll, inbyggnadsugn och micro, fläkt, diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Öppen planlösning med sällskapsrum och fönster i två väderstreck gör att ljuset flödar genom hemmet.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med gott om plats för en bred dubbelsäng, förvaring i flera garderober och fint hörnfönster som ger extra ljusinsläpp. Sober färgsättning med väggar målat i en mörkgrön ton.

BADRUM
Lyxigt badrum med hotellkänsla. Genomgående matta kakel- samt klinkerplattor med Carrara mönster samt värmegolv. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsbänk över samt skåp för förvaring. Stor duschhörna med ljuvlig takdusch, handdukstork och handfat på bred kommod samt spegelskåp med belysning. Infällda spotlights i taket.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 2162
Antal rum
2 + kök
Boarea
48 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 7. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.52%
Månadsavgift
2 629 kr/mån inkl. värme och kallvatten
Driftkostnad
7 200 kr/år
- Hushållsel
1 800 kr
- Vatten/avlopp
3 600 kr
- Försäkring
1 800 kr

Driftskostnaderna är uppskattade utifrån säljarnas nuvarande förbrukning.

Lägenhetens balkong har himlen som tak och har sol från lunch till sen kväll enligt säljaren.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.

Mätare för individuell varmvattenmätning finns i varje lägenhet och separat debitering för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften. Ett kollektivt avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning.

Ekonomiska förvaltaren kan ej tillhandahålla andel av årsavgiften.
Namn
Brf Fredriksdals Kanal
Byggnadsår
2016-18
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769624-6557
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
145 st
Antal lokaler
5 st
Renoveringar
Byggnaden färdigställdes 2018.
Det finns inget planerat underhåll.
Parkering
Det finns ca 320 garageplatser i huset varav 35 st tillhör föreningen, administreras i dagsläget av Parkona. Det finns även flera andra garage i området. Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Ownit med internetanslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. En digitalbox för TV finns i lägenheten. Ett obligatoriskt tillägg om 205 kr/månad tillkommer för TV bas, bredband 100 Mbit/s och telefoni.
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkänns.
Andel i föreningen
0.52%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm.
Cykel och barnvagnsrum finns i entrén.
Allmänt om föreningen
Brf Fredriksdals Kanal ligger vackert beläget vid vattnet, alldeles intill Gamla Skanstullsbron. Med nära till både innerstad och natur är det en populär förening för såväl par, småbarnsfamiljer som pensionärer.

Föreningen är Sveriges första Svanen-märkta projekt som stod färdigt 2018.

Förening med god ekonomi. Inga planerade avgiftsändringar enligt hemsidan. Marken är upplåten med äganderätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr/pant).

För mer information se föreningens hemsida: https://www.fredriksdalskanal.se
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Fredriksdalsgatan ligger i den modernaste delen av Hammarby Sjöstad som också är den del som ligger närmast Södermalm. Södermalm finns på 5 minuters promenadavstånd på andra sidan Skanstullsbron. Kajen är väl synlig från broarna över Hammarbyslussen och Götgatans generösa utbud av service och nöjen är endast ett stenkast bort. Området är redan känt för sina toppmoderna och attraktiva bostäder med spännande arkitektur. Det gäller även utomhusmiljön med breda bryggor och strandpromenader som ger alla möjlighet att njuta av vattenläget där även flertalet av Sjöstans trevligaste restauranger, caféer och bagerier finns. Ett axplock är t.ex. populära Pane Fresco, Taco Bar och Re Orient med vegetariska luncher och shop strax utanför porten. Nya Carnegiebryggeriet med sin ölprovning och trevliga restaurang samt Sjöstans bästa sushi Tezukuri ligger även de i närheten.

Ytterst goda kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar från Skanstull, tvärbana runt hörnet, hållplats Mårtensdal ligger endast någon minut bort samt så finns det flertalet busslinjer. Inom några år kommer Hammarby sjöstad att dessutom få en egen tunnelbanestation. Det finns även båtförbindelser, en gratisfärja mot Södermalm samt betalfärjan mot Nybroviken och Djurgården.
Området förenar modernt storstadsliv med närhet till både sjö och natur med promenadstråk och löpslingor kring Årstaviken/Nackareservatet.