Linnégatan 86

Visa alla bilder

Lågt belånad Brf - Bygglov altandörrar - Öppen planlösning mot privat gård

Möjlig 3:a med bygglov för altandörrar mot grönskande privat gård och högt insynsskyddat läge mot gatan. Synnerligen lågt belånad Brf om endast 502 kr/kvm intill Oscarskyrkan och ett stenkast från grönskande Djurgården. Här bor du på ljust, lugnt och skyddat läge invid Karlaplan med fönster i två väderstreck. De härligt öppna och sociala umgängesytorna inbjuder till matlagning och middagar med vännerna, rymligt sovrum mot gård, helkaklat badrum med badkar samt separat tvättmaskin. Modern 20-tals dröm med härliga 3,05 m i takhöjd med takrosetter, vacker fiskbensparkett, spegeldörrar och generösa spröjsade fönster med djupa fönsterbänkar av vacker marmorerad sten. Dubbla förråd. Välkommen till anrika kvarter du aldrig kommer vilja lämna!

Adress
Linnégatan 86
Antal rum
2.5 rum om 67 kvm
Accepterat pris/bud
5 950 000 kr
Avgift
2 032 kr/mån
Visningstider
Tisdag 28/5 17:30 - 18:00
Aktuellt bud
Budgivning pågår
Charlotta Larsson
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 0708-83 84 01
charlotta@innerstadsspecialisten.se
Öppen planlösning inbjuder till stora middagar Linnégatan 86
Förstora bild
Öppen planlösning inbjuder till stora middagar
Öppen social planlösning Linnégatan 86
Förstora bild
Öppen social planlösning
Vackra rustika stenbänkar Linnégatan 86
Förstora bild
Vackra rustika stenbänkar
Takhöjd om 3,05 m och fiskbensparkett Linnégatan 86
Förstora bild
Takhöjd om 3,05 m och fiskbensparkett
Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet Linnégatan 86
Förstora bild
Köket ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet
Arbetsbänk av massivt trä Linnégatan 86
Förstora bild
Arbetsbänk av massivt trä
Genomgående planlösning Linnégatan 86
Förstora bild
Genomgående planlösning
Rofyllt sovrum med bygglov för altandörrar Linnégatan 86
Förstora bild
Rofyllt sovrum med bygglov för altandörrar
Fönster mot lummig innergård Linnégatan 86
Förstora bild
Fönster mot lummig innergård
Vackra spegeldörrar och kapphängare Linnégatan 86
Förstora bild
Vackra spegeldörrar och kapphängare
Badrum med inbyggt badkar Linnégatan 86
Förstora bild
Badrum med inbyggt badkar
Vacker entré i välskött fastighet Linnégatan 86
Förstora bild
Vacker entré i välskött fastighet
Anrika kvarter Linnégatan 86
Förstora bild
Anrika kvarter
Planritning Linnégatan 86
Förstora bild
Planritning
Alternativ planritning 3 rok Linnégatan 86
Förstora bild
Alternativ planritning 3 rok
Ett stenkast till Djurgårdens grönska Linnégatan 86
Förstora bild
Ett stenkast till Djurgårdens grönska
Karlaplan i sommarskrud Linnégatan 86
Förstora bild
Karlaplan i sommarskrud
Underbara Broms nås med bara några minuters promenad Linnégatan 86
Förstora bild
Underbara Broms nås med bara några minuters promenad
Många trevliga restauranger och uteserveringar i närheten Linnégatan 86
Förstora bild
Många trevliga restauranger och uteserveringar i närheten
En av Östermalm mest sociala tvåa, möjlig trea, med öppen planlösning och ytor som gjorda för mingel och middagar med vännerna. Bygglov för altandörrar mot gård som sällan nyttjas och sommartid är en grönskande oas. På attraktivt läge mellan Karlaplan, Narvavägen och Djurgården bor du här rofyllt med Östermalms breda utbud utanför porten. Lyxigt luftiga ytor med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster med djupa nischer med rustika stenbänkar vilket ger hemmet en härlig rymd och atmosfär. Genomgående fin fiskbensparkett, takhöjd om 3,05 meter, takrosetter och spegeldörrar. Lättmöblerad yta som rymmer såväl stor soffgrupp som middagsbord, kök där inget saknas, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och fräscht helkaklat badrum med badkar. God förvaring både i lägenheten och tillhörande dubbla förråd. Perfekt för såväl paret som singeln med ett rikt socialt liv.

HALL
Trevlig hall med avhängningsmöjligheter. Fiskbensparkettgolv och ljusa väggar. Inbyggd garderob med tvättmaskin samt separat skåp för förvaring.

SÄLLSKAPSRUM
Generöst och luftigt sällskapsrum med två stora fönster i fil med djupa vackra stenbänkar och fritt läge med långt till nästa hus. Härligt generösa umgängesytor då rummet ligger i öppen planlösning mot köket vilket inbjuder till mingel och middagar. Vacker fiskbensparkett och ljusa väggar. Gott om plats för soffgrupp, middagsbord och övrig möblering. Möjligt att på ett bra sätt dela av för att skapa ytterligare ett sovrum som rymmer dubbelsäng för den som önskar.

KÖK
Trivsamt kök för social matlagning. Mycket bra förvaring i flertalet skåp och goda arbetsytor på arbetsbänk av massivt trä. Full maskinell utrustning med spis med keramikhäll (Electrolux), rostfri fläktkåpa, kyl/frys (Bosch), och integrerad diskmaskin.

SOVRUM
Rofyllt sovrum beläget mot den lugna innergården. Bygglov finns för att bygga altandörrar och ev en uteplats, se bygglov mot lugn innergård som sällan nyttjas. Rymligt rum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel och mörkgrå klinker. Inbyggt badkar, dubbla badrumsskåp och infälld spegel samt handdukstork. Infällda spotlights i taket.

Ombyggnader i lägenheten får endast utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens planlösning ska alltid styrelsens godkännande inhämtas innan renovering får påbörjas. Förslag på alternativ planskiss måste köpare själv förvissa sig om att den är genomförbar innan köpet.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 00003
Antal rum
2.5 + kök
Boarea
67 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
0.5 av 5. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 2.4%
Månadsavgift
2 032 kr/mån
FÖRRÅD
Till lägenheten disponeras två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

ALTAN
Beviljat bygglov för altandörrar mot gården i söderläge finns. Föreningen har två innergårdar. Denna lägenhet vetter mot är den mindre gården och det är endast denna lägenhet som har bygglov för altan mot denna gård så den känns väldigt privat.

ÖVRIGT
Föreningen kan ej ange andel av årsavgift.
Namn
Brf Hornblåsaren nr 28
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
716416-4530
Föreningen äger marken?
Marken är upplåten med äganderätt.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
16 st
Renoveringar
Stambyte sker partiellt och ca 80 % av stammarna är bytta. I denna lägenhet är det stambytt vid badrumsrenoveringen.
1993 - Fasadrenovering.
2006 - Fönsterrenovering.
2017 - Trapphusrenovering.
2018 - Förbättring av fasad.
2018 - Taksäkerhet.
2018 - Träuteplats på gården utbytt.

PLANERAT UNDERHÅLL
2019 - Fönsterrenovering.
2019 - Byggnation av nya balkonger/uteplatser.
Inom 2 till 3 år planeras renovering av tak.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan för mantalskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
Kabel-tv levereras av ComHem, grundutbudet för tv-kanaler ingår i avgiften. Bredband (fiber) via IP-Only, lägenhetsinnehavare tecknar eget abonnemang.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkännes.
Andel i föreningen
2.4%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Två gemensamma gårdar. Den större gården utrustas sommartid med sittgrupper. Gården utanför denna lägenhet nyttjas sällan men har sommartid vackra grönskande rabatter.

Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren.

BRF HORNBLÅSAREN NR 28
Brf Hornblåsaren Nr 28 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Hornblåsaren 28. Synnerligen lågt belånad förening med endast 1,4 miljoner i långfristiga lån vilket ger en belåningsgrad på 502 kr/kvm, jämförbart med att innerstans föreningar har en snittbelåning om ca 5-6 000 kr/kvm. Föreningen äger marken och omfattas av 16 bostadsrätter med adress Linnégatan 86. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar i dagsläget.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
Delat ägande godkännes.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) som debiteras säljaren samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr).

Allmänt

På ett enastående läge invid Strandvägen bor du lugnt men med närhet till såväl Djurgårdens grönska som Stureplans puls. Vackra anrika kvarter som sjuder av liv och erbjuder ett digert utbud för den kräsna. Alla sorters välrenommerade restauranger inom gångavstånd - Eriks bakficka och Elverket, Aubergine. Broms och Lo Scudetto vid Karlaplan, Strandvägen 1, Hallwylska och T/BAR nere mot Nybrokajen. Berwaldhallen för den musikintresserade ett par minuters promenad bort samt
Fältöversten, Östermalmstorg med Saluhallen och stort utbud av butiker och gallerier ner mot Nybrogatan och Stureplan.
Miss Voon, Riche, Taverna Brillo och Sturehof runt Stureplan är bara ett axplock av restauranger. För den shoppingglada ligger trevliga Bibliotekstans och dess fashion district och Sturegallerian inom räckhåll. Här trängs designbutiker med både budgetkedjor och lyxmärken.
Träna kan du göra på flera olika anläggningar i området på storkedjor som SATS och Nordic Wellness såväl som boutique gym som The Place Stockholm och Yogayama. Djurgårdens vackra jogging- och promenadstråk som går längs med Djurgårdskanalen är en riktig vitaminkick och varför inte avsluta rundan med en kaffe på Rosendals Trädgård. Goda kommunikationsmöjligheter via T-bana och ett flertal innerstadsbussar samt spårvagn från Strandvägen in till T centralen. Ett område du där du kommer att stortrivas.

Parkering

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (https://www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 900 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.