Borgargatan 16, 7 tr

Visa alla bilder

Ljuvlig 1:a med utsikt mot Högalidskyrkan. Perfekt planerad!

Drömmen om att få bo insynsfritt i perfekt planerad 1:a med magisk utsikt & låg avgift kan bli sann! Smarta lösningar gör att du på 25,5 kvm får öppen social planlösning och avskild sovalkov med förvaring. Pricken över i:et är det insynsfria läget mot vackra Högalidskyrkan som ger hemmet karaktär. Hela 3 fönster i fil och genomgående ljusa ytskikt gör detta till en riktig pärla. Sovalkoven har en platsbyggd säng med inbyggd förvaring under, köket ligger i anslutning mot sällskapsrummet och möjliggör middagar med vänner samt rymligt badrum med badkar (eller plats för tvättmaskin). Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter och en ljuvlig gemensam gård med planteringar och grillmöjligheter. Stekhett läge i trendiga Hornstull med all dess utbud och kommunikationer direkt utanför porten. Live your dream!

Adress
Borgargatan 16, 7 tr
Antal rum
1 rum om 25.5 kvm
Utgångspris / Bud
2 295 000 kr
Avgift
1 258 kr/mån
Visningstider
Måndag 21/1 18:45 - 19:15 Välkomna på visning!
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
Planritning
Här finns många populära restauranger
Hornstulls galleria har allt man kan önska med välsorterad Hemköp, Systembolag och andra butiker
All service och bra galleria runt hörnet
Långholmens grönska och badmöjligheter är nära..
Många trevliga uteserveringar och grönska att ha picnic i
Och även Tantos sandstrand och bryggor
Ljuvligt social 1:a med karaktäristisk arkitektur och eftersökt läge på bästa adress i Hornstull, på lugn gata med pulsen och de trendigaste ställena runt knuten. Optimerad yta med fokus på att skapa ett socialt hem för middagar och mingel. Öppna luftiga ytor med tre stora fönster ger hemmet ett enastående ljusinsläpp och utsikten mot majestätiska Högalidskyrkan ger den rätta inramningen. Yteffektiv sovalkov med smart förvaring frigör yta för övrig möblering. Sällskapsytorna rymmer soffgrupp och middagsmöbel och ligger i anslutning till köket som har fullsize kyl/frys i rostfritt och spis med keramikhäll. Stambytt badrum med klinkergolv och sobra färgtoner med badkar och bra förvaring med kommod samt spegelskåp. Låg avgift i välskött förening, perfekt belägen med såväl storstadens puls som naturens grönska alldeles runt hörnet. Mycket goda kommunikationer med både tunnelbana, flertalet busslinjer och Flygbussarna utanför porten. Med andra ord är detta den perfekta studion för paret eller singeln som söker sig något utöver det vanliga för ett socialt liv att skapa minnen i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Trevlig hall med fin, tidsenlig hatthylla och tre stycken originalgarderober för förvaring. Det vackra hollänska parkettgolvet börjar i hallen och är enhetligt i hela rummet.

SÄLLSKAPSRUM MED ALKOV
Ljuvligt sällskapsrum med social planlösning mot köket vilket skapar generösa sällskapsytor. Tre fönster i fil ger fint ljusinsläpp och ytan är lättmöblerad med gott om plats för soffgrupp, middagsmöbel och övrig möblering. Praktisk platsbyggd säng med skåp under, här kan man även effektivisera ytterligare med bokhyllor eller mer förvaring efter tycke och smak.

KÖK
Fint kök med bevarade originalsnickerier i ljusa toner med bra förvaring och goda arbetsytor. Man har varsamt renoverat köket för att bevara charmen med bl.a. specerilådor ihop med moderna vitvaror från 2016 med fullsize kyl/frys i rostfritt och spis med keramikhäll.

BADRUM
Fräscht och stambytt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv i ljusa färger. Bra förvaring med runt handfat på kommod och spegelskåp samt handdukstork. Badkar som även går att byta till den som hellre har dusch och drar fram för tvättmaskin, samt att det finns en bra tvättstuga i källaren med dubbla bokningsbara maskinparker där säljaren upplevt att det är lätt att få tid.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 99-2702-1-85-2
Antal rum
1 + kök
Boarea
25.5 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
7 av 8. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.34152%
Månadsavgift
1 258 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Driftkostnad
4 380 kr/år
- Hushållsel
2 880 kr
- Försäkring
1 500 kr

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning.

Lägenheten disponerar ett källarförråd omgärdat av galler och med full takhöjd.

Det finns en dörr bevarad till köket.
Namn
Brf Bulten 23
Byggnadsår
1966
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769616-5963
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
115 st varav 10 st hyresrätt(er)
Renoveringar
2016 - Stamspolning.
2015 - Takrenovering.
2015 - Hiss. Motorrenovering.
2013 - Upprustning av innergård.
2013 - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Fastigheten är utrustad med mekanisk ventilation med renad friskluftstillförsel så att man alltid har ren och fräsch luft i lägenheterna.
2012 - Balkongräcken mot Långholmsgatan bytta.
2012 - Nybyggnation av tvättstugan på Borgargatan, med två tvättstationer.
2011 - Ny undercentral för fjärrvärme till bostadsdelen.
2011 - Nybyggnation av tvättstugan på Långholmsgatan, med två tvättstationer samt grov- och jourtvättstuga.
1995-2005 - Hissarna kompletterade med frekvensstyrning.
1990 - Stambyte.

Några större renoveringar är inte planerade. Inom några år planeras en allmän uppfräschning av trapphus och hissar.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering. I Hornstull finns det dessutom tre stora garage som man kan hyra plats i.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Comhem. Alla har i dagsläget individuella avtal med Comhem. Styrelsen ser över möjligheterna att dra in fiberbredband i huset alternativt teckna ett gruppavtal med Comhem.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Kopare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Tillåts delat ägande?
Delat ägande godkänns.
Andel i föreningen
0.34152%
Andel av årsavgiften
0.31275%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en fräsch tvättstuga, utrustad med fyra tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Gemensamt soprum på Borgargatan 16.
Föreningen har en stor gemensam innergård med ett flertal sittgrupper.
Man har även ett stort cykelrum.
Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten år 2013 och marken innehas med tredimensionell fastighetsbildning. Fastigheten innefattar adresserna Långholmsgatan 21-27 och Borgargatan 12-18.

Föreningen har god ekonomi med totala långsiktiga skulder om cirka 60 000 000 kr och belåning per kvadrat om cirka 6 800 kr. Finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Besök gärna föreningens hemsida www.brfbulten23.com.
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Kvarteren talar för sig själva. Med kontinental stämning och fartfylld atmosfär har området kommit att klassas som ett av Stockholms mest attraktiva. Hornstulls generösa utbud av caféer, butiker och service finns runt knuten samtidigt som naturen och lugnet är nära. Hornstulls galleria har bidragit med än mer service och lyft området ytterligare med bl.a. Restaurang Hornhuset som blivit ett av de hetaste ställena att hänga på. För den hurtiga finns här många olika gym att välja mellan, Sats, Friskis och Svettis och Nordic Wellness m.fl. Närhet till fina promenad- och joggingstråk längs vattnet samt till Reimersholme och Långholmen som sommartid bjuder på salta bad och andra somriga nöjen. Valmöjligheterna är många och trivseln är lätt att finna. Utmärkta kommunikationer med T-bana, pendeltåg vid Södra station och flertalet bussar runt knuten. Välkommen till Hornstull!