Narvavägen 22, 3 tr, gårdshus

Visa alla bilder

Klockren 1:a på stans bästa adress!

Visning sön 20/1 eller ring för visning - Charmerande sekelskiftespärla anno 1898 i "Gyllene triangelns" eftersökta kvarter. I vackert gårdshus på anrika Narvavägen gömmer sig denna oslipade diamant, redo att bli ditt nya drömboende! Sekelskiftesattribut såsom högt i tak med stuckaturer, höga golvsocklar, speglade dörrar och gedigna golvtiljor finns allt som behövs i en riktigt bra grund, som med färg och kärlek kommer glänsa och erbjuda allt man kan önska sig av 21 kvm! Idag finns ett smart sovloft för att nyttja takhöjden, badrum i bra storlek och kokvrå samt plats för både matplats och stor soffa. Ovanligt god förvaring i flera garderober. Compact living när det är som bäst. Trevlig förening med låga avgifter! Ett perfekt första boende eller som övernattningslägenhet på absolut bästa läge! Varmt välkomna!

Adress
Narvavägen 22, 3 tr, gårdshus
Antal rum
1 rum om 21 kvm
Utgångspris / Bud
2 195 000 kr
Avgift
808 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
2 310 000 kr
Visa budhistorik
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
Majestätisk entré från anrika Narvavägen
Vackra detaljer från byggåret 1898
Rakt ner för Narvavägen möts man av Djurgårdsbron
Djurgårdskanalen längs med Strandvägen, dina nya kvarter!
Karlaplan i sommarskrud
Välkända och populära Broms
Planritning
I eftersökta kvarter mellan Karlaplan och Strandvägen finns denna pärla, compact living när det är som bäst! Belägen i den så kallade "Gyllene triangeln" på anrika Narvavägen befinner vi oss i hjärtat av Östermalm. Här kantar pampiga sekelskiftesfastigheter av välkänd arkitektur varandra uppifrån Karlaplan och hela vägen ner mot Strandvägen och Djurgårdsbron. Lägenheten är belägen i vacker gårdsfastighet med anor från sent 1800-tal vilket gör sig väl påmint i bevarade detaljer såsom spatiös takhöjd, takstuckaturer, höga golvsocklar, speglade dörrar och djupa fönsternischer som för tankarna tillbaka till byggåret 1898. För den som vill skapa sitt drömboende då lägenheten i behov av renovering och kommer kunna bli ditt livs bästa investering, i en välskött fastighet och ett absolut toppläge!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Bra hall med mycket bra förvaring. Inbyggd, djup garderob som kan nyttjas hela vägen upp till taket, samt ytterligare garderob och plats för mer för den som önskar. Trägolv och vita väggar.

KOKVRÅ
Effektiv kokvrå med full size kyl/frys och två spisplattor. Bra förvaring i hyllor, skåp och låda. Rostfri bänk med mosaikkakel över.

RUM
Luftigt rum som tack vare den generösa takhöjden erbjuder fantastisk rymd. Det höga fönstret med speglade nischer vetter mot föreningens innergård och ger ett bra ljusinsläpp. Vacker takstuckatur, takrosett och höga golvsocklar påminner om byggåret. Bra förvaring i inbyggd garderob med spegeldörr och förvaring upp till taket. Ovan kokvrån och badrummet finns ett platsbyggt sovloft som frigör golvyta på ett väldigt effektivt sätt.

BADRUM
Äldre badrum i ljusa toner. Dusch, handfat med kommod, spegelskåp, toalett och handdukstork.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 234
Antal rum
1 + kök
Boarea
21 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Ekonomi
Andelstal 1.24%
Månadsavgift
808 kr/mån inkl. VA & kabel-tv (basutbud)
Driftkostnad
7 000 kr/år
- Hushållsel
5 500 kr
- Försäkring
1 500 kr

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning.

Lägenheten har tillgång till ett förråd.

Kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen el mätare.
Namn
Brf Fanan 23
Byggnadsår
1898
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
702002-9117
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
30 st
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2017 OVK
2016/2017 Målning och förbättringsarbeten
2013/2014 Ytterdörrar och fönster
2012/2013 Relining av stammar
2011/2012 Renovering av taket
2008/2009 Innergård

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar är planerade.
Parkering
Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen.
TV/bredband
Kabel-tv levereras genom Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras genom Ownit.
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Andel i föreningen
1.24%
Andel av årsavgiften
1.24%
Övrigt
GEMENSAMHETSUTRYMMEN

Föreningen har en fin och luftig innergård med utemöbler och planteringar. Cykelrum ligger i källarplan till gatuhuset samt soprum med källsortering finns. Den gemensamma tvättstugan ligger på källarplan i gårdshuset och består av tvättmaskin samt torktumlare.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Fanan 23 är en äkta förening som bildades 1972. Föreningen består av 30 lägenheter, som alla upplåts med bostadsrätt samt två kontorslokaler, som upplåts med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-01-02).

Delat ägande godkänns.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Princip redovisning AB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 163 kr, betalas av säljaren, samt en pantsättningsavgift om ca 465 kr, betalas av pantsättaren.

Läs mer på föreningens informativa hemsida: https://www.narvavagen22.se
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Narvavägen sträcker sig från Djurgårdsbrons brofäste nere vid Strandvägen hela vägen upp till anrika Karlaplan. Narvavägen har fått sitt namn efter slaget i Narva där Karl XII besegrade den ryska armen år 1700. Narvavägens prunkande allé ramas in av pampiga fastigheter från förra sekelskiftet där Historiska museet, Oscarskyrkan och franska ambassadörens residens i Bromska Palatset är några av de som stoltserar med sin magnifika arkitektur. Narvavägen tillhör även den eftertraktade "Gyllene Triangeln" vilken sträcker sig nerifrån Diplomatstaden upp till Karlaplan.

Läget på Narvavägen är optimalt. Här bor ni lugnt och fridfullt i hjärtat av Östermalms, trots händelsernas centrum runt knuten. Ett stenkast från porten möter ni Karlaplan och Fältöversten, en välkänd, omtalad galleria i ständig utveckling. Fältöversten bjuder på ett mycket välgenomtänkt urval av allt från matvarubutiker, restauranger, caféer, blomsterbutik kläd- och skobutiker samt all tänkbar service. Ett par kvarter upp på Karlavägen ligger välbesökta restaurangen Broms, anrika bageri Tösse och berömda ICA Esplanad med sin fantastiska charkdisk. Med en kort promenad från bostaden når ni Östermalmstorg med uteserveringar och torghandel om sommaren, samt välkända Östermalmshallen med kulinariska smaker från all världens hörn. På Östermalmstorg finner ni allt från små exklusiva butiker till större gallerior. Ett stenkast ner från Östermalmstorg ligger Stureplan med caféer, restauranger och Stockholms omtalade nattliv.

Bostaden omringas av fantastisk grönska med natursköna promenadstråk längs med Djurgårdskanalen, över till Kungliga Djurgården.

För den kulturintresserade är Östermalm optimalt då museum, konstgallerier och välkända antikvitetshus runt om berikar området.

Kommunikation

I närhet till bostaden finns ypperliga kommunikationer med närhet till både buss och tunnelbana vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad.