Grafikvägen 13, 1 tr

Visa alla bilder

SOLIG BALKONG - VÄLPLANERAD - FINT SKICK - BRA LÄGE

På lugn återvändsgata, precis vid Gullmarsplan, finns denna exceptionellt väldisponerade och fina 2:a i högt läge. Med solig balkong, bortom trafik, har denna funkispärla varsamt renoverats. Generösa sällskapsytor som inbjuder till mingel och middagar med många vänner och familj, fullt utrustat och snyggt kök, mysig öppen spis och ytterst bra förvaring är det här det perfekta hemmet för såväl singeln som värdesätter luftiga ytor som för paret. Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och balkong mot lummiga omgivningar med sol större delen av dagen. Välskött förening med låga avgifter. Strax utanför porten finns Gullmarsplans utbud och goda kommunikationer, samt att man på några minuter går både till Söder, Hammarby sjöstad och Globen-området. Varmt välkomna på visning!

Adress
Grafikvägen 13, 1 tr
Antal rum
2 rum om 51 kvm
Utgångspris / Bud
2 995 000 kr
Avgift
2 858 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
Planritning
Välplanerad och luftig tvåa med solig balkong som inbjuder till socialt umgänge. Ytan är optimerad med rymligt sällskapsrum där man möblerar med både stort matbord samt soffgrupp, och pryds av en vacker öppen spis (eldningsförbud råder f.n. i huset, annars i bruk). Renoverat (2016) och fullt utrustat kök som har plats för matbord/barbord samt har gott om förvaring och fräscha ytskikt. Bostaden erbjuder en mycket genomtänkt planlösning, fina golv och genomgående smakfulla färgval. Högt läge med flera fönster i fil ger bra ljusinsläpp och en känsla av rymd. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober samt utgång till den härliga balkongen. Gott om förvaring i rejäl klädkammare samt originalgarderob. Badrum i ljusa toner och bra storlek. Här bor du på högt ljust läge med såväl Gullmars utbud av service och kommunikationer som Årstavikens grönska direkt utanför porten. Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter. Klockrent boende på bästa adress!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Bra hall med gott om förvaring i inbyggd både garderob och djup klädkammare. Plats finns även för byrå eller annan avhängning efter behov. Lägenheten är genomgående i fint skick med nya ytskikt 2016 och sober färgsättning. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett magiskt ljus. Vacker öppen spis i original pryder rummet (tillfälligt eldningsförbud i huset, annars är den i bruk). Rummet har gott om plats för en stor soffa, TV-möbel samt matbord för 6-8 pers. Fint parkettgolv i original.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med utgång till balkongen. Fint fönsterparti samt balkongdörr i vinkel ger ljus från två håll. Gott om plats för en bred dubbelsäng, bra förvaring i rejäl garderob samt övrigt möblemang. Balkongen i västläge har plats för bord, stolar och planteringar och har sol många timmar. På fasaden klättrar växter vilket fint ramar in och gör detta till en riktig oas. Parkettgolv.

KÖK
Renoverat och fint kök från 2016. Gott om förvaring i många skåp och lådor, bänkyta för den riktigt matlagningsintresserade och full maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, keramikhäll, varmluftsugn, mikro och kyl/frys i rostfritt. Plats finns för en mindre matplats eller barbord där vännerna kan umgås medan middagen tillagas.

BADRUM
Fräsch badrum i bra storlek och ljus färgsättning. Badkar, handfat, badrumsskåp och handdukstork.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 0020
Antal rum
2 + kök
Boarea
51 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Ekonomi
Andelstal 3.27082%
Månadsavgift
2 858 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv grundutbud, bredband, bostadsrättsförsäkringstillägg och medlemskap i HSB.
Driftkostnad
4 440 kr/år
- Hushållsel
2 640 kr
- Försäkring
1 800 kr

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning.

Lägenheten har en balkong med sol större delen av dagen samt kvällen.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För närvarande råder eldningsförbud i de öppna spisarna. Det är styrelsens ambition att hitta en lösning på detta. Vi har i dagsläget inga planer på någon form av plombering. Det finns för närvarande ingen plan eller löften om när detta kan vara åtgärdat.
Namn
HSB Litografin Nr 220
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
716417-7078
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
30 st
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
1994 - Stambyte.
1994 - Elstigare.
2005 - Fönsterbyte, 2-glas, tvåluft.
2011 - Renovering och byte av värmeväxlare.
2013 - Målning av trapphus, byte av lysrör, säkerhetsdörrar installerade.
Parkering
Det finns fyra garageplatser, dock f.n. lång kötid, samt 16 parkeringsplatser utomhus, med kortare kötid. Garage kostar för närvarande 600 kr/mån, parkeringsplats 250-300 kr/mån. I Johanneshov finns möjlighet till boendeparkering för de som är folkbokförda i området. En avgift om 500 kr per månad (eller aktuell avgift per timma/dygn) tas ut för boendeparkering.
TV/bredband
Kostnadsfritt analogt basutbud från ComHem omfattande ca 15-20 kanaler. Kostnadsfritt bredband i alla lägenheter via Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) fiber (250/100 mbps). Denna gruppanslutningen ger också fritt abonnemang för ip-telefoni.
Överlåtelseavgift
1138 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
455 kr
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Andel i föreningen
3.27082%
Andel av årsavgiften
3.26983%
Övrigt
Föreningen har f.n ett avtal med Gullmars Gym (som ligger i huset bredvid) vilket ger 50 % rabatt på medlemskap
Allmänt om föreningen
HSB Brf Litografin Nr 220 övertog fastigheten 1982 och består av 30 bostadsrätter. Man äger marken och har en god ekonomi med låg belåning. Inga beslutade avgiftsändringar.

Se gärna föreningens hemsida: https://litografin.wordpress.com/ samt senaste årsredovisning.
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Bättre läge är svårt att finna då man bor lugnt med direkt närhet till såväl stadens puls, Gullmarsplan, Skanstull och natursköna Årstaviken med fina promenad- och joggingstråk. Detta är en eftertraktad adress där gamla söders charm möter nya trendiga uttryck!

Här bor man med nära till vattnet för svalkande dopp och lata dagar under sommaren och det välskötta huset är inbäddat i grönska. Området är lugnt och trivsamt med direkt närhet till puls, kommunikation, service och grönområden, med Gullmarsplan strax utanför porten och här finner man ett stort utbud av livsmedelsbutiker, apotek, systembolag etc och ett stenkast bort ligger Globen och Tele2-arena med köpcentrum och restauranger. Därtill är det även nära till Södermalm med några minuter på cykel till Skanstulls puls och utbud samt buss eller promenad till Årsta torg och Folkets hus där stadsteatern just tagit plats, och där också bibliotek och biograf finns, samt populära caféer och restauranger som Två små svin. För motion och rekreation finns trevliga Årstaviken med fina promenadstråk till Södermalm. Ett område man aldrig vill lämna!