Bondegatan 74 B

Visa alla bilder

Sekelskifte - Vackra fönster - Attraktivt läge

Välkomna till en optimalt planerad sekelskiftesetta i hjärtat av Södermalm! I ett vackert hus uppfört 1914 finner vi denna pärla med generös takhöjd, vackra spröjsade fönster, rymligt och funktionellt kök samt lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa, matbord och dubbelsäng. Charmiga kvarter med närhet till både krogtäta Nytorget och några av Stockholms vackraste och natursköna promenadstråk - Välkomna till ett boende att bli förälskade i!

Adress
Bondegatan 74 B
Antal rum
1 rum om 28 kvm
Utgångspris / Bud
2 295 000 kr
Avgift
1 558 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
Aktuellt bud
2 550 000 kr
Kontakta mäklaren.
Youssef Bakali
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-935 36 24
youssef@innerstadsspecialisten.se
Med mycket attraktivt läge med SoFo:s heta puls och dess rika utbud alldeles runt hörnet finns denna ljusa etta i vackert sekelskifteshus. Charmiga spröjsade fönster ger ett fint ljusflöde som i kombination med den generösa takhöjden inger en härlig känsla av rymd. Här finns ett rymligt kök med god förvaring och generösa arbetsytor, allrum med utrymme för både matbord, soffa och dubbelsäng samt en yteffektiv hall med god förvaring och ingång till det rymliga badrummet.

Läget är fenomenalt invid Vitabergsparken och Nytorget. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av butiker, caféer och välrenommerade restauranger. Några värda att nämna är Urban Deli som även omfattar saluhall och butik samt Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen, ligger port i port vid krogtäta Nytorget. Klassiska italienaren La Vecchia Signora ligger några kvarter bort, den prisbelönta indiska restaurangen Shanti ligger även på bekvämt avstånd och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariska rätter med smaker från Peru blandat med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå ner och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Direkt utanför porten finner du en Coop-butik med långa öppettider, vid Ringens Centrum finns en välsorterad ICA butik samt där finns populära foodcourten "Teatern" och ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek, systembolag etc. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga och mycket populära promenad- och joggingstråk finner du runt Årstaviken och Hammarbykanalen samt Eriksdalsbadet med populärt utegym. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer några minuter bort, pendeltåg från Södra station samt flertalet bussar.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Yteffektiv entréhall med inbyggd pargarderob direkt till vänster om entrén. Väggarna är vitmålade och golvet är av ekparkett vilket är genomgående för bostaden. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

ALLRUM
I det ljusa och luftiga allrummet finns ett charmigt spröjsat parfönster med låg bröstning och hög höjd som skänker sällskapsytorna ett härligt ljusflöde. Här finns lättmöblerade ytor som rymmer både soffa, dubbelsäng, matplats och förvaringsmöbler.

KÖK
Ljust och väldisponerat kök även det med ett charmigt parfönster. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och fläkt och bjuder på goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med släta vita snickerier.

BADRUM
Väldisponerat badrum av äldre standard med gott om utrymme för duschhörna, här finns även WC, handfat, spegelskåp och utrymme för en mindre tvättmaskin (förberett med eluttag). Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en gråmelerad klinker som ligger ovanpå den tidigare plastmattan.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 1003
Antal rum
1 + kök
Boarea
28 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns ej.
Ekonomi
Andelstal 0.85081%
Månadsavgift
1 558 kr/mån värme, VA & bredband 250 Mbit
Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd om cirka 2-3 kvm omgärdat av galler och med full takhöjd (dvs. ej snedtak).
Namn
Brf Kopparn 9
Byggnadsår
1914
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769604-0224
Föreningen äger marken?
Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller t.o.m. 2026-12-31.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
43 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
2 st
Renoveringar
RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
1978 – En omfattande ombyggnad sker, med sammanslagning till större lägenheter.
1978 – Stambyte.
2002 – Vindsombyggnad till 6 nya lägenheter.
2002 – Nytt hissmaskineri inklusive styrsystem.
2002 – En ny lägenhet i suterrängplan.
2002 – Utökning av förrådsutrymmen.
2002 – Nya varvtalsstyrda frånluftsfläktar.
2002 – Ny takbeklädnad över långskeppet, målning av övre takplåtar.
2003-4 – Installering av ny undercentral för fjärrvärme och montering av ny tryckstegrings pump för tappvatten.
2005 – Omputsning och ny färgsättning på fasaden.
2005 – Ommålning av fönster utvändigt.
2005 – Renovering och målning av portarna.
2005 – Hisskorgarna rustas upp.
2005 – Gården designas om med nya planteringar och markarbete.
2005 – Balkonger byggs till de flesta lägenheter enligt beviljat bygglov.
2012 – Trapphusen renoveras och ommålas.
2016 – Cykel- och barnvagnsrum renoveras och förses med cykelliftar (D-porten) och avsats för barnvagnar (A-porten).
2016-17 – Föreningslokalen renoveras och byggs om till övernattningslägenhet.

Parkering
Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
IP-TV fås via Ownit och kabel-TV via Comhem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Föreningen äger ett nät som föreningen har avtal med Ownit (www.ownit.se) om. Bredbands-uppkoppling ingår i månadsavgiften. Genom Ownit finns även möjlighet att köpa IP-telefoni och/eller IP-TV.
Överlåtelseavgift
1163 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Andel i föreningen
0.85081%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källarplanet i B-/D-uppgången. Tvättstugan kan användas mellan klockan 07.00–22.00. Bokning görs med låscylinder på bokningstavlan (det finns även en tvättmaskin – med tillhörande torkskåp och torktumlare – som inte är bokningsbar). Till tvättstugan hör torkrum och mangelrum.

Till huset hör en fin gård. Gården är både genom sin storlek och öppenhet en av fastighetens bästa tillgångar som alla skall vara rädda om. Det är en angelägenhet för de som bor i huset att hjälpa till och hålla ordning på gården. Gården sköts av de boende själva och det mesta sker genom frivilligt arbete. Vill du delta i trädgårdsskötseln kan du anmäla dig till Gårdsgruppen.
Det finns två grillar med tillhörande sittgrupper. Du bokar dessa på bokningslistan utanför föreningslokalen.

Grillning på öppen balkong får ske i form av el eller gasol. Gasolflaskan får då vara av högst P11-storlek (26 liter). Grillning med gårdens gemensamma grillar sker med kol.

Cykelrum finns i källaren i D och på bottenvåningen i A. Ställ inte cyklar i portalen eller så att de i övrigt hindrar passagen till gården. Cyklar på gården placeras vid cykelställen på gården och får inte låsas fast i annat än i cykelställen.

Barnvagnsrum finns i källaren 74 D.

Föreningen har en fin gemensamhetslokal/övernattningslägenhet. Kostnad för övernattning (400 kr/dygn) eller för kalas/middag (200 kr). För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se/foreningslokalen/
Allmänt om föreningen
Brf Kopparn 9 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Kopparn 9 på adress Bondegatan 74, 74 A-D i Stockholm. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Huset byggdes 1914 och föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller t.o.m. 2026-12-31. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-01-14).

Föreningens totala boyta uppgår till 3.661 kvm (lokalytan uppgår till 140 kvm). Belåningen uppgår till dryga 7,8 miljoner kronor vilket ger en belåningsgrad på ca 2.141 kr/kvm.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
Föreningen godkänner ej delat ägande.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr).

För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se/
Unsupported property type: Bostadsrätt

Parkering

Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.
Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.