Fredriksdalsgatan 4, 4 tr

Visa alla bilder

Välplanerad & påkostad 3:a med balkong i soligt läge!

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta mäklaren för visning - Underbar 3:a med stor, solig balkong och social planlösning! Fastighet som stod klar 2018 med all tänkbar bekvämlighet och påkostade material på attraktivt läge några minuters promenad från Södermalm. Oerhört ljus med fönster i två väderstreck, öppen planlösning med plats för middag för många vänner samt utgång till den stora balkongen som bjuder på många soltimmar. Garage finns i huset. En bostad som genomsyras av högkvalitativa material, en oerhörd rymd, stora fönster och drömkök för den matlagningsintresserade. Direkt närhet till kajens glittrande vatten och Sjöstans samt Söders generösa utbud av service och sköna stämning. Nyproducerat 2018 vilket ger snyggt strama linjer med generösa sällskapsytor i öppen planlösning med kök, två bra sovrum, stort badrum med generös duschhörna och egen tvättstuga samt mycket god förvaring i bl.a. två klädkammare. Trevligt område som både är mycket barnvänligt men ändå med puls samt härlig natur på en kort promenad bort. Bra kommunikationer med tunnelbana både Skanstull och Gullmarsplan, tvärbanan 3 min bort samt bussar. Detta är något utöver det vanliga som måste upplevas!

Adress
Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Antal rum
3 rum om 81 kvm
Utgångspris / Bud
5 400 000 kr
Avgift
4 149 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud 5 200 000 kr
Emily Medqvist
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 072-303 36 56
emily@innerstadsspecialisten.se
Extra kontaktperson
Carina Käll Knaust
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-8997908
carina@innerstadsspecialisten.se
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
 Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Planritning Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Planritning
Mysigt sjönära läge som går från klarhet till klarhet Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Mysigt sjönära läge som går från klarhet till klarhet
Perfekt läge intill kajen och Södermalm Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Perfekt läge intill kajen och Södermalm
Många restauranger öppnar i området, bl.a. grymma italienska Pane Fresco Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Många restauranger öppnar i området, bl.a. grymma italienska Pane Fresco
Några minuter bort ligger Thaibåten Fredriksdalsgatan 4, 4 tr
Förstora bild
Några minuter bort ligger Thaibåten
Ljuvlig och luftig trea med stor balkong med gott om sol på eftertraktat läge i den senaste delen av Sjöstan, bara någon minut från Södermalm! Hemmet bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönstren i två väderstreck och vy mot vattnet från balkongen. Optimalt planerad med härliga sällskapsytor i öppen planlösning skapar generösa umgängesytor vilket inbjuder till mingel och stora middagar. Under de varma dagarna blir den stora balkongen ett extra rum för umgänge, skön egentid och plantering. Högt läge i huset skapar en härlig atmosfär och rymd. Bostaden har genomgående stilrena och högkvalitativa materialval, sobra toner, välutrustat kök med vitvaror från Siemens och arbetsbänk i granit samt bra arbetsytor. Den öppna planlösningen med sina generösa ytor inbjuder till mingel och middagar med många vänner och familj. Två bra sovrum som rymmer dubbelsäng, stort badrum med rymlig duschhörna och tvättmaskin/torktumlare samt bra förvaring. Lägenheten har genomgående mycket bra förvaring med dubbla walk in closet, flera garderober och rymligt källarförråd. Fastigheten erbjuder full bekvämlighet med såväl rymlig hiss, barnvagnsrum och mysig innergård för lugna stunder och lek. Garage finns i huset.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Stor hiss tar er näst högst upp i huset. Bra hall med gott om plats för avhängning. En rejäl klädkammare gör att alla skor och ytterkläder döljs samt har plats för familjens övriga kläder. Hemmet har genomgående sober färgsättning och ljusa parkettgolv. Säkerhetsdörr.

KÖK MED UTGÅNG TILL BALKONG
Underbart kök med stor matplats för vänner och familj i anslutning till balkongen och sällskapsrummet. Den stora balkongen vetter i högt läge med gott om sol, har plats för soffa, övrig möblering, grill och mycket växter. Köket är från Marbodal och utrustat med påkostade vitvaror av högsta kvalitet från Siemens och arbetsbänk i granit med stänkskydd i grå marmor samt spotlights över med dimmers. Gott om förvaring i många skåp och lådor, och fin planlösning för den matlagningsintresserade. Induktionshäll, inbyggnadsugn och micro, fläkt, integrerad diskmaskin och side by side kyl/frys i rostfritt. Öppen planlösning med sällskapsrum och fönster i två väderstreck gör att ljuset flödar genom hemmet.

SÄLLSKAPSRUM
Stort och luftigt sällskapsrum med flera fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Här finns plats för en stor soffgrupp, fåtölj och TV-möbel. Den öppna planlösningen ger en fin känsla och inbjuder till umgänge med många vänner och familj.

SOVRUM 1
Rymligt och rofyllt sovrum med gott om plats för en bred dubbelsäng samt förvaring i rejäl garderob. Båda sovrummen har stora fönster som vetter mot lugn gård.

SOVRUM 2
Bra sovrum med plats för säng med nattduksbord, arbetshörna samt bra förvaring i stor klädkammare.

BADRUM
Stort badrum med egen "tvättstuga", utrustad med tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsbänk över samt skåp för förvaring. Stor duschhörna med ljuvlig takdusch, handdukstork och handfat på bred kommod samt spegelskåp med belysning. Vita stora kakelplattor på väggarna och grått klinkergolv med värme samt infällda spotlights i taket med dimbar belysning.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 7163
Antal rum
3 + kök
Boarea
81 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.8205%
Månadsavgift
4 149 kr/mån inkl. värme
Lägenhetens balkong har delvis himlen som tak och har sol från ca kl. 9.00-21.00 enligt säljaren.

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.

Mätare för individuell varmvattenmätning finns i varje lägenhet och separat debitering för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften. Ett kollektivt avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning.

Ekonomiska förvaltaren kan ej tillhandahålla andel av årsavgiften.
Namn
Brf Fredriksdals Kanal
Byggnadsår
2018
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769624-6557
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
145 st
Antal lokaler
5 st
Renoveringar
Byggnaden färdigställdes 2018.
Det finns inget planerat underhåll.
Parkering
Det finns 35 garageplatser i föreningens hus, administreras i dagsläget av Parkona. Det finns även flera andra garage i området. Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/
TV/bredband
Föreningen är ansluten till Ownit med internetanslutning, digital-TV och bredbandstelefoni. En digitalbox för TV finns i lägenheten. Ett obligatoriskt tillägg om 205 kr/månad tillkommer för TV bas, bredband 100 Mbit/s och telefoni.
Tillåts juridisk person?
Nej
Andel i föreningen
0.8205%
Övrigt
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm.
Cykel och barnvagnsrum finns i entrén.
Allmänt om föreningen
Brf Fredriksdals Kanal ligger vackert beläget vid vattnet, alldeles intill Gamla Skanstullsbron. Med nära till både innerstad och natur är det en populär förening för såväl småbarnsfamiljer som pensionärer.

Föreningen består av 145 lägenheter, 5 hyreslokaler och är Sveriges första Svanen-märkta projekt som stod färdigt 2018.

Förening med god ekonomi. Inga planerade avgiftsändringar enligt hemsidan. Marken är upplåten med äganderätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr/pant).

För mer information se föreningens hemsida: https://www.fredriksdalskanal.se
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Fredriksdalsgatan ligger i den modernaste delen av Hammarby Sjöstad som också är den del som ligger närmast Södermalm. Södermalm finns på 5 minuters promenadavstånd på andra sidan Skanstullsbron. Kajen är väl synlig från broarna över Hammarbyslussen och Götgatans generösa utbud av service och nöjen är endast ett stenkast bort. Området är redan känt för sina toppmoderna och attraktiva bostäder med spännande arkitektur. Det gäller även utomhusmiljön med breda bryggor och strandpromenader som ger alla möjlighet att njuta av vattenläget där även flertalet av Sjöstans trevligaste restauranger, caféer och bagerier finns. Ett axplock är t.ex. populära Pane Fresco, Taco Bar och Re Orient med vegetariska luncher och shop strax utanför porten. Nya Carnegiebryggeriet med sin ölprovning och trevliga restaurang samt Sjöstans bästa sushi Tezukuri ligger även de i närheten.

Ytterst goda kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar från Skanstull, tvärbana runt hörnet, hållplats Mårtensdal ligger endast någon minut bort samt så finns det flertalet busslinjer. Inom några år kommer Hammarby sjöstad att dessutom få en egen tunnelbanestation. Det finns även båtförbindelser, en gratisfärja mot Södermalm samt betalfärjan mot Nybroviken och Djurgården.
Området förenar modernt storstadsliv med närhet till både sjö och natur med promenadstråk och löpslingor kring Årstaviken/Nackareservatet.