Virkesvägen 17C, 8 tr

Visa alla bilder

Nyproducerad 2:a med balkong i högt läge!

Fantastisk nyproducerad tvårumslägenhet med stor balkong och walk-in-closet. Tilltalande planlösning med sociala ytor för vänner och familj gör detta hem till en naturlig mötesplats.

Adress
Virkesvägen 17C, 8 tr
Antal rum
2 rum om 49 kvm
Utgångspris / Bud
3 675 000 kr
Avgift
2 764 kr/mån
Visningstider
Kontakta mäklaren för visning.
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Carolin Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-935 36 22
carolin@innerstadsspecialisten.se
Nyproducerad 2:a högt upp i huset med balkong i hjärtat av Hammarby Sjöstad. Synnerligen tilltalande planlösning med sociala ytor för vänner och familj gör detta hem till en naturlig mötesplats. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar, mattlackad ekparkettgolv, vita släta innerdörrar och fönsterbänkar i gråmelerad natursten.

Föreningen har även en gemensam takterrass med en härlig utsikt över Hammarby sjöstad, även gott om plats för grill och kvartersfester, perfekt för härliga sommarkvällar! Det finns även en privat innergård med planteringar och lekplats. Med andra ord bor ni ett stenkast ifrån allt vad vackra Hammarby sjöstad har att erbjuda. Här finns ljuvliga promenadstråk, Lumabryggan där ni kan ta färjan från Hammarby Sjöstad till Nybroviken samt till Barnängsbryggan. Här bor du i ett centralt men ändå lugnt läge intill Luma Park, Hammarbybacken, Sicklasjön och Nackareservatet med många möjligheter till naturnära rekreation, samtidigt som restauranger, skolor, butiker och all tänkbar service finns inom bekvämt räckhåll. Med tvärbana, buss eller båt tar du dig snabbt och enkelt till Stockholm city. I mitten på 2020-talet kommer även tunnelbana till Luma Park.

Läs mer under dokument. Där finner du bland annat inredningsvalen för lägenheten, bilder på exteriör, föreningsdokument mm. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!


Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Trevlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i garderob, städskåp och kapphängare. Säkerhetsdörr.

KÖK
Modernt kök i vitt från Vedum - bänkskiva i sandfärgad stenimitation och kakel i vitt. Öppen planlösning till vardagsrummet vilket lämpar sig väl för mingel och sociala tillställningar. Köket är rustat med vitvaror från Siemens som kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Rostfri köksfläkt från Franke.

VARDAGSRUM
Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum. Plats för såväl soffgrupp som matsalsbord intill fönsterparti. Rummet får in mycket ljus tack vare det stora fönsterpartiet. Utgång till bostadens balkong.

BALKONG
Underbar balkong med högt sydostläge.

SOVRUM
Harmoniskt sovrum med plats för säng, sängbord och annan valfri möbel. En generös skjutdörrsgarderob erbjuds som inredning till rummet. Härifrån nås en rymlig walk-in-closet.

BADRUM
Badrummet helkaklas med vita matta kakelplattor och på golvet läggs grått klinker, dessa från Höganäs. Här finns duschhörna med takdusch och raka väggar i klarglas, WC, tvättställ med praktisk och snygg svart kommod med kromade knopphandtag, spegel ovan med LED-belysning samt praktisk handdukstork med timer. Kombitvättmaskin från Siemens med svart arbetsbänk och skåp ovan.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 07081
Antal rum
2 + kök
Boarea
49 kvm (Ekonomiska förvaltaren)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
8 av 10. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.294%
Månadsavgift
2 764 kr/mån inkl värme, VA, TV, bredband och telefoni (ej samtalskostnad), exkl varmvatten Det som ingår i avgiften är underhåll av gemensamma utrymmen i fastigheten, teknisk och ekonomisk förvaltning av föreningen samt bostadsrättsföreningens räntekostnader (den boende ansvarar och bekostar själv inre underhåll i lägenheten). Varmvatten preliminär debiteras enligt schablon (200 kr/månad) och avräknas därefter mot verklig förbrukning.
Driftkostnad
6 168 kr/år
- Hushållsel
2 400 kr
- Vatten/avlopp
2 400 kr
- Försäkring
1 368 kr

Då bostaden ännu ej är byggd finns ingen historik för faktiska driftskostnader.

Till lägenheten hör ett förråd placerat i fastighetens garageplan.

Trevlig grön innergård med odlingsmöjligheter. Till varje trapphus hör en gemensam takterrass. Bostadsrättsföreningarna kommer att erhålla 150 000 kr per takterrass för att de som flyttar in i The Village Sthlm gemensamt skall kunna inreda dessa efter sina önskemål och drömmar.

Miljörum samt sopsug för hushållssopor.

Det finns gott om utrymmen för cykelförvaring, alla trapphus har access till dessa och via garaget på flera ställen. Det kommer även finnas en servicestation för cyklar i garaget.

För att få hyra ut sin bostad i andra hand krävs föreningens godkännande.
Namn
Brf The Village Sthlm i Stockholm
Byggnadsår
2018
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769629-1223
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
226 st
Parkering
Föreningen har 131 garageplatser och 12 MC-platser med en hyra om ca 1800 kr/ mån respektive 600kr/mån. Kontakta föreningen för att ställa dig i kö.
TV/bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-tv, bredband och telefoni via Triple play, samtliga ingår i månadsavgiften.
Andel i föreningen
0.294%
Allmänt om föreningen
Brf The Village Sthlm består av totalt 226 lägenheter i trapphus 4-13 samt townhouse. Detta är en plats som är den perfekta kombinationen av modernt storstadsboende och det gröna småstadslivet.

För mer info om The Village Sthlm:
https://thevillagesthlm.se/
Unsupported property type: Bostadsrätt

Allmänt

Området kring Hammarby sjö har en lång och intressant historia bakom sig. Redan på 1500-talet lät Gustav Wasa uppföra ett hospital vid Danviken. För att ge institutionen inkomster anlades också en kvarn och en smedja. Under Sveriges stormaktstid på 1600-talet behövdes fabriker för bland annat uniformstillverkning och ett flertal textilfabriker byggdes runt just Hammarby sjö. Under 1700-talet hade till exempel textilfabriken Barnängen vuxit sig till en av landets största och samtidigt började enklare bostäder, krogar och väderkvarnar att byggas runt fabrikerna. I takt med att befolkningen ökade, ökade också områdets betydelse för Stockholm. Under sommarmånaderna blev området kring Hammarby sjö en populär bad- och båtutflyktsort och under vintermånaderna användes dess stränder för skid- och skridskoåkning.

I början av 1900-talet anlades Hammarbyleden och området kring Hammarby sjö utvecklades till ett industriområde med fabriker som General Motors, Lumafabriken, Liljeholmens stearinfabrik och ASEA Svetsmaskiner. I slutet av 1900-talet hade området som idag heter Hammarby sjöstad blivit ett gammalt och nedslitet hamn- och industriområde med dåligt rykte och man började se sig om efter alternativa lösningar för området. År 1991 lade stadsbyggnadskontoret fram en "fördjupad översiktsplan" som syftade till att bebygga området kring Hammarby sjö med bostäder. Tack vare planerna på att söka OS 2004 fick projektet en extra skjuts. Tanken var att Hammarby Sjöstad skulle bli en OS-by där miljöaspekterna fick en framträdande roll. Bostadsområdet är helt miljöanpassat med egen kretsloppsmodell och eget lokalt reningsverk.

Hammarby Sjöstad har idag alla innerstadens fördelar men kan samtidigt erbjuda natur- och rekreationsområden runt hörnet. Varhelst man väljer att bo är det nära till såväl restauranger och caféer som till butiker och matvarubutiker. Hammarby Sjöstad präglas av innerstadskänsla, samt närheten till vatten och grönområden. När Sjöstaden är fullt utbyggd kommer här att finnas 11 500 lägenheter för ca 26 000 invånare. I Hammarby Sjöstad finns allt man kan önska, med butiker, bageri, banker, caféer och flera trevliga och bra restauranger. Sickla köpcenter ligger på bekvämt promenadavstånd liksom Skanstull och Södermalm.

Den direkta närheten till vattnet erbjuder vackra promenadstråk längs Årstaviken, Hammarby- och Järla Sjö. Närheten till vatten överallt ger en härlig känsla, varför inte ha båten här! Båtplatserna i området förvaltas av Stockholms stads idrottsförvaltning. Dessutom kan man vintertid åka skidor i Hammarbybacken. Mysiga Lumaparken runt hörnet. Inom cykelavstånd finns även Nackareservatet och Hellasgården för rekreation, bad, bastubad, löpning och skridskoåkning.

Kommunikation

Sjöstaden erbjuder utmärkta kommunikationer med Tvärbanans linje Sickla Udde-Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen som båda är knutpunkter för tunnelbanans gröna och röda linje. Vid station Årstaberg nås också pendeltågen. Även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96 passerar Hammarby Sjöstad.

Till Södermalm kan du även ta färjan M/S Lotten kostnadsfritt, som går med 20-minutersintervall och 10-minutersintervall i rusningstrafik. Sommartid går även M/S Emelie som trafikerar Hammarby Sjöstad till Djurgården och Nybroviken. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad. Blå linje får sex nya stationer i sydost: Sofia, Hammarby Kanal, Sickla, Järla, Nacka Centrum och en station i Slakthusområdet. Stationen i Hammarby Sjöstad planeras under Hammarby Kanal. Stationen får en nordlig uppgång mot Katarina Bangata och en sydlig uppgång mot Lumaparkens södra del.