Drejargatan 5

Visa alla bilder

Välplanerad 3:a med idylliskt läge intill Rörstrandsgatans puls

Med eftertraktat läge, invid Rörstrandsgatan, ligger denna stilrena och välplanerade lägenhet med vackra fönster i två väderstreck och ljuvlig 20-talscharm. Bostaden erbjuder ett generöst sällskapsrum med plats för både soffgrupp och stor matsalsdel. Två bra sovrum mot en grönskande innergård som båda har plats för dubbelsäng och utrustad med garderober. Detta är ett oslagbart läge i hjärtat av Birkastan med närhet till såväl Birkastans generösa utbud av nöjen som till Karlbergskanalens avkopplande promenadstråk. Öppna sällskapsytor i välskött BRF som äger marken!

Adress
Drejargatan 5
Antal rum
3 rum om 75 kvm
Utgångspris / Bud
5 350 000 kr
Avgift
3 920 kr/mån
Visningstider
Måndag 21/1 18:00 - 18:30
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Bahar Nabavi
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 070-967 11 06
bahar@innerstadsspecialisten.se
Välplanerad med härlig rymd
Bevarad 20-talscharm
Lättmöblerade ytor
Fönster i två väderstreck
Generös takhöjd
Vy mot kök
Modernt kök i delvis öppen planlösning
Goda arbetsytor
Stilrent med bistrokänsla
Vitt kakel med svart fog
Plats för matbord i både kök och vardagsrum
Hemtrevligt och mysigt
Stort sovrum med garderobsvägg
Fönster mot den grönskande innergården
Plats för skrivbord eller byrå
Sovrum 2 med dubbla fönster
Härifrån har det funnits bygglov för franska pardörrar
Trägolv, målade väggar och plats för en dubbelsäng även här
Välkomnande hall med nyinstallerad säkerhetsdörr
Stambytt och helkaklat badrum
Fint trapphus i originalstil
Bygglov för franska pardörrar beviljades 2008
Vacker byggnad intill Rörstrandsgatan
Rörstrandsgatan runt knuten
Planritning
Om ni söker ett familjevänligt och charmfullt hem som kombinerar Birkastans bästa läge med optimal planlösning samt härliga rumssamband så välkomnar vi er på denna visning.

Bostaden erbjuder fönster i två väderstreck, genomgående ljus färgsättning och lättmöblerade ytor. Den delvis öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör hemmet perfekt för sociala tillställningar och skapar rymd. Sällskapsytorna rymmer både ett stort matbord med plats för 6-8 personer och soffhörna. I anslutning till köket finns det möjlighet att ha ett mindre matbord eller ännu mer köksskåp för den som föredrar det.

Den klassiska 20-talscharmen återspeglas i speglade innerdörrar, generös takhöjd och de fina fönstren. Båda sovrummen vetter mot den grönskande innergården som sommartid utgör en oas. Sovrummen är utrustade med goda förvaringsmöjligheter och båda två rymmer en dubbelsäng. Från ett av sovrummen har det tidigare funnits bygglov för franska pardörrar som numera är utgånget men går att ansöka om på nytt för den som är intresserad.

Här bor du i hjärtat av Birkastan med dess härliga charm och rika utbud av butiker och nöjen. Området med Rörstrandsgatan i spetsen är välkänt då det erbjuder ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. Perfekt läge för den som lever ett socialt och aktivt liv då SATS och flertalet joggingspår längs Karlbergskanalen finns inom 5-10 minuters avstånd. I kvarteret finns många populära serveringar och fik såsom populära Mellqvist och Lewinsky. I området ligger även fantastiska Raw med asiatisk meny. Mycket goda kommunikationer i närheten med bussar, tunnelbana och flygbuss från S:t Eriksplan. Välkommen till kvarter du aldrig vill lämna!


Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor intill ytterdörren. På golvet ligger mörkgrå klinker och samtliga väggar är vita. En nyinstallerad säkerhetsdörr finns.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet. Väggarna är helkaklade i en grå nyans och på golvet ligger gråvitt klinker. Här finns WC, duschhörna, handdukstork, tvättställ med kommod och spegel med belysning.

KÖK
Köket som är beläget i hemmets hjärta nås från samtliga rum och ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Ett modernt kök med goda förvaringsmöjligheter bakom ljusgrå skåpsluckor och svart arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl/frys, spishäll, ugn och fläkt. Väggarna är vita och på golvet ligger ljuspigmenterat parkett. Vitt kakel med mörka fogar ger en härlig bistrokänsla. Plats för matbord och fyra stolar.

VARDAGSRUM
Stort och ytterst lättmöblerat vardagsrum med ljuspigmenterat parkettgolv, vitmålade väggar och stort fönster mot den mycket lugna Drejargatan. Rummet är luftigt med delvis öppen planlösning mot det härliga köket och har plats för såväl matbord för 6-8 personer som för soffa, TV-möbel och fåtölj.

SOVRUM 1/ Master bedroom
Rogivande och charmigt sovrum med ljuspigmenterade trägolv i original, målade väggar och fint ljusinsläpp genom spröjsade parfönster. Sovrummet har fönster ut mot föreningens lugna innergård som sommartid bjuder på grönska och härlig trädgårdskänsla. Här finns plats för större dubbelsäng, sängbord och annat möblemang så som förvaringsmöbel samt skrivbord. Här finns en generös garderobsvägg med skjutdörrar för bra förvaring.

SOVRUM 2
Större sovrum med vitmålad ekparkett, målade väggar och fint ljusinsläpp från dubbla fönster mot gården. Även här finns det garderober och plats för dubbelsäng, sängbord samt annat möblemang. Sovrummet nås från bostadens hall.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträde enligt överenskommelse.
Typ
Bostadsrätt, lghnr 003
Antal rum
3 + kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
0.5 av 6. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 5.081%
Månadsavgift
3 920 kr/mån Inkl värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Till lägenheten hör ett källarförråd med trädörr.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig och lummig innergård med trädäck, sittgrupper, grill att låna och cykelparkering. För barn finns gungor, sandlåda och rutschkana. I trapphuset finns plats för parkering av barnvagnar och över gården en trappa ned finns cykelrum.

Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND:
Kabel-tv levereras via Com Hem och basutbudet ingår i avgiften. Bredband kan levereras via både Com Hem och Stockholms stadsnät
Namn
Brf Fajansen 6
Byggnadsår
1926
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769603-1397
Renoveringar
RENOVERINGAR:
2017 - Spolades stammarna och renoverades porten.
2016 - Renoverades fönster (2014-2016).
2013 - Installerades säkerhetsdörrar och trapphuset renoverades.
2012 - Installerades bredbandsfiber av Stockholms stadsnät.
2009 - Byggdes balkonger och nytt värmesystem installerades
2007 - Renoverades gården.
2007 - Genomfördes fasadrenovering
2005 - Renoverades taket.
2002 - Genomfördes stambyte och byte av elstigar.
Andel i föreningen
5.081%
Allmänt om föreningen
Brf Fajansen 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Fajansen 6 år 2000. Föreningen består av 24 lägenheter, varav 23 är bostadsrätter och 1 upplåts med hyresrätt. Den lägenheten utgör således en dold tillgång för föreningen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Föreningen har en stabil ekonomi med en total skuldsättning om ca 7, 3 Mkr (ÅR 2017) vilket ger en belåningsgrad om 4957 kr/kvm.

Ekonomiska förvaltning sker genom Calculare AB.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om ca 465 kr/pant samt en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen.

Unsupported property type: Bostadsrätt