Fridhemsgatan 53, 4TR

Visa alla bilder

Ljus etta högt upp i huset med fritt läge

Äntligen har du chansen att förvärva en superetta i populära Brf Chokladfabriken! En bostad för dig med höga krav som söker hög kvalitet, toppläge och komfort. Lägenheten är väldisponerad och har ett fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti i fritt läge. Fullt maskinellt utrustad med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Här bor du på bästa läge med närhet till all tänkbar service, restauranger, fina promenadstråk, gym och butiker.

Adress
Fridhemsgatan 53, 4TR
Antal rum
1 rum om 25 kvm
Utgångspris / Bud
2 450 000 kr
Avgift
1 365 kr/mån
Visningstider
Måndag 21/1 17:30 - 18:00 Återvisning
Aktuellt bud
Kontakta mäklaren.
Beatrice Anderberg
Reg. Fastighetsmäklare
Mobil: 0709 66 60 39
beatrice@innerstadsspecialisten.se
Ljuvligt fönsterparti med fritt läge
Stort ljusinsläpp och en generös takhöjd
Utsikt med sjöglimt
Väldisponerade ytor
Välbevarade detaljer
Högt läge i huset ger ett fritt läge
Exklusiva materialval
Fantastiskt ljusinsläpp
Stilrent kök i rostfritt
Välutrustat kök
Goda arbetsytor
Fullt maskinellt utrustad med spis, ugn och diskmaskin
Industrikänsla
Lyxigt badrum med tvättpelare och golvvärme
Välkomnade hall
Fin utsikt ner mot Karlbergskanalen
Fasaden till Brf Chokladfabriken
Välkommen till denna ljuvliga 1:a på ett av Kungsholmens bästa lägen med närhet till kommunikationer, mataffär, all-service, gym samt vackra promenadstråk längs Karlbergskanalen. Bostaden är belägen högt upp i huset tillhörande Brf Chokladfabriken. Den f.d. Chokladfabriken ligger i hörnet av Fridhemsgatan och Industrigatan och består, dels av en äldre industridel från 1920-talet, dels en nyare byggnad från 1970-talet. Ombyggnationen av den gamla Chokladfabriken Thule färdigställdes år 2015. Oscar Properties har med omsorg förädlat det industriella arvet samt tillfört en modern prägel med hög komfort.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall men avhäningsmöjligheter på hatthylla och med plats för skoställ nedanför. Det finns även en klädgarderob med klädstång och hyllplan samt ett väggintegrerat mediaskåp.

VARDAGSRUM
Fantastiskt ljusinsläpp från det vackra, renoverade fönsterpartiet som sträcker sig längs rummets långsida. Här får du av fri utsikt över föreningens innergård och takåsarna i väster med liten sjöglimt till Karlbergskanalen. Väggarna är ljusa, golven består av vitpigmenterat, hårdvaxoljat askträ. Öppen planlösning med kök som förmedlar en social och luftig känsla. Takhöjden om tre meter ger en härlig rymd till bostaden. I rummets inre del finns tre vägghängda förvaringsskåp med vita luckor.

KÖK
Stilrent kök i rostfritt från Kvänum och exklusiva vitvaror. Den maskinella utrustningen består av en stilren induktionshäll och inbyggnadsugn från Bertazzoni, fläktkåpa från Fjäråskupan samt inbyggd kyl/frys och inbyggd diskmaskin från Siemens.

BADRUM
Stilrent badrum med kalkstensgrå mosaik och golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd takdusch samt glasvägg, handfatet kommer från Duravit med benställning och bricka i massiv valnöt, handduksvärmare, vägghängd wc samt ett högskåp i grått för tvättmaskin och torktumlare från Cylinda.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.
Typ
Bostadsrätt, lghnr F1402
Antal rum
1 + kök
Boarea
25 kvm (föreningens information)
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 7. Hiss finns.
Ekonomi
Andelstal 0.354%
Månadsavgift
1 365 kr/mån I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (Ownit).
Driftkostnad
5 400 kr/år
- Hushållsel
3 600 kr
- Försäkring
1 800 kr

I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll (1 vuxen) ingår hushållsel cirka 3 600 kr/år och hemförsäkring cirka 1 800 kr/år. Observera att kostnaderna är säljarens uppgifter.

TILLTRÄDE
Enligt överenskommelse.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningens medlemmar har tillgång till garage samt en gemensam gård med boulebana, grill, utemöbler samt cykelförvaring.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till TV och bredband (100 Mbit/s) via Ownit.

PARKERING
I föreningen finns 57 garageplatser (ingen kö i dagsläget) på källarplan som går att hyra för en kostnad om 2000kr/mån.
Namn
Brf Chokladfabriken
Byggnadsår
1920(Ombyggnadsår 2015 )
Organisationsform
Bostadsratt
Org.nummer
769626-6134
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Juridisk person tillåts som köpare?
Nej
Andel i föreningen
0.354%
Allmänt om föreningen
Brf Chokladfabriken äger fastigheten Bojen 3 på adressen Industrigatan 2 A och Fridhemsgatan 53 i Stockholm. Bostadsrättsföreningen bildades 2013 i samband med att Oscar Properties genomförde en totalrenovering och omvandlade lokalerna från kontor till 85 bostadslägenheter som stod klara för inflytt 2015. Byggnaderna uppfördes ursprungligen på 1920- och 1970-talet. I föreningen finns även 5 kommersiella lokaler samt ett parkeringsgarage med 57 bilplatser vilket ger goda intäkter till föreningen.
Föreningen äger marken. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (2019-01-09)

Konfektyrföretaget Choklad-Thule bildades 1910 och vid mitten av 1920-talet lät man uppföra en ny stor fabriksbyggnad i nio våningar mot Kungsholms Strand dit all produktion förlades. Choklad-Thule var även Stockholms första glasstillverkare som genom fusion 1942 blev GB Glace. Choklad-Thules övriga verksamhet köptes upp 1969 av Cloetta. 46 år senare stod Chokladfabriken redo att börja skriva en ny historia - nu som bostadshus, projekterad av Oscar Properties och ritad av arkitekten Jägnefält Milton.

Föreningen godkänner delat ägande, minst 10 %.
Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av prisbasbeloppet (f.n. 1 163 kr) och en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet (f.n. 465 kr/pant).

För mer information se föreningens hemsida: http://brfchokladfabriken.se/
Unsupported property type: Bostadsrätt

Parkering

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 900 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.