Funderar du på att sälja din bostad i Vasastan?

Vill du ha kostnadsfri värdering av din bostadsrätt i Vasastan eller träffa oss för ett förutsättningslöst möte? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Din mäklare i Vasastan

Vasastan är Stockholms mest centrala stadsdel och gränsar till Norrmalm, Barnhusviken, den nya Hagastaden och Birger Jarlsgatan, som utgör gränsen mot Östermalm. Här bor uppskattningsvis 60 000 som med stolthet kan kalla sig vasastadsbor. Med 25 års erfarenhet som mäklare i Vasastan har vi köpare för din bostadsrätt. Och dig som köpare guidar vi med glädje till dina nya kvarter i Vasastan.

I stadsdelens omtyckta kvarter finns många caféer och restauranger i varje hörn och all önskvärd service, som stormarknader som Ica, Coop, Hemköp och Lidl, men också Kajsa Warg som andra specialiserade delikatessbutiker. I de flesta av Vasastans bostadskvarter hittar du kemtvätt, blomsterbutiker, antikvitetsaffärer och specialbutiker för skor och kläder och flera olika gym och andra träningslokaler.

Som din mäklare i Vasastan har vi även koll på lokalteatrar som Intiman, Teater Giljotin, Olympiateatern och rikskända Oscarsteatern på Kungsgatan och flertalet gallerier, konsthallar och museum, som Bonniers Konsthall på Torsgatan, Sven-Harrys konstmuseum i anslutning till Vasaparken och galleriklustret runt Hudiksvallsgatan.

Vasastans omtyckta parker

Vasaparken är kanske stadsdelens mest omtyckta park med stora grönytor för lek och picknick, café, glasskiosk, minigolf, en stor lekpark för små och stora barn samt en fotbollsplan som omvandlas till skridskobana på vintern. Andra parker är den kuperade Observatorielunden med sitt välkända observatorium och bassängen längs Sveavägen, Vanadislunden med Vanadisbadet och Karlbergs Slottspark invid Karlbergssjön med löparspår och tennisbanor.

Extremt goda kommunikationer

Vasastans pulsåder är Sveavägen som flankeras av Torsgatan samt Odengatan, Sankt Eriksgatan och Karlbergsvägen, alla breda trädkantade gator med cykelfiler och breda trottoarer. Odenplan är ett självklart centrum med varuhus som Åhléns och ett stort antal butiker och restauranger. Tunnelbanan samt Stockholms näst största pendeltågsstation ligger här med uppgång vid Odenplan samt Matteus kyrka vid Vanadisvägen. Här passerar också flera stambussar. Gustav Vasa kyrka och det höga Läkarhuset utgör två kännetecken i vardera änden, med det rikskända Stadsbiblioteket längre ner längs backen, där Odengatan korsar Sveavägen.

Den självklara gågatan är Norrtullsgatan som korsar Odenplan och övergår till välkända Drottninggatan i höjd med Tegnérgatan. En annan central gata i Vasastan är Upplandsgatan som börjar vid Norra Bantorget och letar sig upp mot Tegnérlunden och vidare förbi Odenplan. Det är en av flera parallella gator som sträcker sig ända mot Norra Stationsgatan och stadsdelsgränsen mot nya Hagastaden. Efter 25 år som mäklare i Vasastan vet vi att en snabb promenad eller cykeltur längs Upplandsgatan tar dig till raka vägen till Sveriges största knytpunkt, Stockholms Centralstation. Härifrån utgår Arlandabanan, liksom SJ-tåg och många pendeltåg.

Skolor i Vasastan

Vasastan har blivit en stadsdel dit barnfamiljer söker sig, kanske tack vara de många tre- fyr- och femrummare som går att hitta här. I Vasastan finns många skolor, och som mäklare i Vasastan vet vi att de tillhör några av Stockholms populäraste. Adolf Fredriks skola med sina välkända musikklasser, Gustav Vasaskolan och Matteusskolan är några exempel, förutom friskolor som Viktor Rydbergs skola och Franska Skolan. Här finns också ett stort antal förskolor, många i anslutning till parker, samt Studentpalatset och andra filialer till Universitetet. På Sveavägen i Vasastan ligger dessutom Sveriges kanske främsta högskola, Handelshögskolan i Stockholm.

Visa mer

Omdömen från hittamaklare.se

Tove Stål

4.7/5

Magnus Holmberg

5.0 / 5

Viktor Moberg

5.0 / 5

Poneh Motai

5.0 / 5

Medarbetare

Magnus Holmberg Reg. fastighetsmäklare
Tove Stål Reg. fastighetsmäklare
Viktor Moberg Reg. fastighetsmäklare
Poneh Motai Reg. fastighetsmäklare
Minna Johansson Reg. fastighetsmäklare
Isak Blomster Reg. fastighetsmäklare
Märta Ternander Fastighetsmäklarassistent

Mäklarkontor mitt i Vasastan

Vårt kontor i Vasastan ligger ungefär där Birger Jarlsgatan korsar Odenplan. Titta in på vårt kontor och ta en kaffe eller en kopp te med oss, vi har alltid någon mäklare på plats på våra kontor. Välkommen till din fastighetsmäklare i Vasastan!

Vasastans klassiska stadskvarter

Vasastan är Stockholms mest centrala stadsdel med gångavstånd till såväl centrum som parker och promenadstråk. Det är också en av de äldsta stadsdelarna där majoriteten av byggnaderna är uppförda sent artonhundratal fram till 1920-talet. Här finns klassiska stadskvarter med stora, gröna innergårdar och stor arkitektonisk variation, ofta med konstnärligt utförda kupoler och torn som tillsammans skapar Vasastadssilhuetten, välkänd från bland annat Astrid Lindgrens barnböcker om Karlsson på taket, Nils Karlsson Pyssling och Mio min Mio, som alla utspelar sig i Vasastan. Som mäklare i Vasastan kan vi avslöja att Astrid Lindgren sedan några år står staty i Tegnérlunden, inte långt från Carl Elds mustiga staty av August Strindberg.

Lägenheter med högt i tak

De uppskattade vasastadslägenheterna har ofta högt i tak, stora fönster och vackra snickerier invändigt, och väggarna är tjocka och välisolerade. Många har möblerbara balkonger, och på senare år har innergårdarnas lägenheter fått lov att bygga balkonger. Det som också hänt är att många föreningar kunnat inreda sina torkvindar till härliga vindsvåningar med terrass och högt i tak. Som din mäklare i Vasastan kan vi berätta att här finns såväl stora exklusiva våningar med rum för den stora barnfamiljen som mindre ettor och tvåor för det första hushållet, bland annat i de charmiga gamla arbetarkvarteren i Röda Bergen och Atlasområdet.

Även om Vasastan präglas av den klassiska sekelskiftsarkitektur finns här hus och hela kvarter som är byggda senare. Här och var hittar du byggnader från 1930–50-talets med sina välplanerade funkislägenheter liksom mer moderna områden som Sabbatsberg. Här har lägenheterna moderna och välplanerade interiört, men fasaderna smälter väl in i den omgivande arkitekturen.

Fastighetsmäklare med koll på Vasastan

Låter Vasastan som en stadsdel för dig? Innerstadsspecialisten är din mäklare i Vasastan sedan 25 år och vi har koll inte bara på Vasastans gator, service och skolor utan också stadsdelens bostadsrätter.

Kontakta oss för kostnadsfri värdering av din bostadsrätt i Vasastan

Går du i säljtankar och undrar hur mycket din bostadsrätt är värd? Fyll i värderingsformuläret eller ring oss så kommer vi hem till dig på besök. Då gör vi en gratis värdering på plats i din lägenhet, för att inte missa viktiga detaljer. Mötet tar ungefär 50 minuter och värderingen är helt kostnadsfri och förutsättningslös. Efter mötet lämnar vi en offert samt kontaktar dig ifall du har ytterligare frågor om värderingen eller säljprocessen.

Innerstadsspecialisten – din mäklare i Vasastan