Funderar du på
att sälja din bostad?

Fri värdering

Kontakta oss för en – kostnadsfri värdering

Vi vill att du ska känna förtroende och ha rätt förväntningar inför en stundande säljprocess. Därför börjar vi alltid med en kostnadsfri värdering. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig eller besök oss på Birger Jarlsgatan 73-75 alternativt 08-666 00 00.

Vi söker kollegor

Börja jobba hos oss

Vi söker ständigt erfarna fastighetsmäklare och nya talanger till våra kontor. Människor som älskar Stockholms innerstad, som brinner för yrket, tycker om när det är högt i tak och gillar att ta egna initiativ.

Vi som jobbar på Innerstadsspecialisten är kunddrivna, kunniga, trevliga och tycker om att samarbeta med stor omtanke för varandra. Mottot ”vi får saker gjorda” genomsyrar vår vardag och gör oss effek- tiva. Genom att dela med oss av våra erfarenheter och stötta varandra i våra affärer, blir vi bättre fastighetsmäklare och medarbetare varje dag.

Innerstadsspecialisten är idag ett starkt varumärke som kunderna har stort förtroende för. Vi sitter i representativa välanpassade lokaler för vår verksamhet, utan fasta arbetstider men med stor frihet under eget ansvar. Trots det gillar vi att ses på kontoret – för att vi trivs så bra ihop och inser att det personliga mötet mellan kollegor bygger en stark kultur som bidrar till gynnsamma affärer. Vi erbjuder en flexibel mäklartjänst och vare sig du vill vara anställd eller konsult hos oss har vi ett av branschens mest generösa upplägg. Vi jobbar helt utan områdesbegränsningar mellan våra kontor.

Älskar du mäklaryrket lika mycket som vi och sporras av att ha starka förebilder, inspirerande kollegor som du känner dig stolt över och som du kan bolla stora som små frågor med? Då hoppas vi att du kontaktar oss.

Varmt välkomna att arbeta på Stockholms mest specialiserade mäklarkontor.

Visa mer

VILL DU JOBBA HOS OSS? KONTAKTA MIG!

Magnus Holmberg
Tel 070-727 70 38
magnus@innerstadsspecialisten.se
MÖT OSS PÅ Birger Jarlsgatan 73-75

Din mäklare i Vasastan

Vasastan är Stockholms mest centrala stadsdel och gränsar till Norrmalm, Barnhusviken, den nya Hagastaden och Birger Jarlsgatan, som utgör gränsen mot Östermalm. Här bor uppskattningsvis 60 000 som med stolthet kan kalla sig vasastadsbor. Med 25 års erfarenhet som mäklare i Vasastan har vi köpare för din bostadsrätt. Och dig som köpare guidar vi med glädje till dina nya kvarter i Vasastan.

I stadsdelens omtyckta kvarter finns många caféer och restauranger i varje hörn och all önskvärd service, som stormarknader som Ica, Coop, Hemköp och Lidl, men också Kajsa Warg som andra specialiserade delikatessbutiker. I de flesta av Vasastans bostadskvarter hittar du kemtvätt, blomsterbutiker, antikvitetsaffärer och specialbutiker för skor och kläder och flera olika gym och andra träningslokaler.

Som din mäklare i Vasastan har vi även koll på lokalteatrar som Intiman, Teater Giljotin, Olympiateatern och rikskända Oscarsteatern på Kungsgatan och flertalet gallerier, konsthallar och museum, som Bonniers Konsthall på Torsgatan, Sven-Harrys konstmuseum i anslutning till Vasaparken och galleriklustret runt Hudiksvallsgatan.

Vasastans omtyckta parker

Vasaparken är kanske stadsdelens mest omtyckta park med stora grönytor för lek och picknick, café, glasskiosk, minigolf, en stor lekpark för små och stora barn samt en fotbollsplan som omvandlas till skridskobana på vintern. Andra parker är den kuperade Observatorielunden med sitt välkända observatorium och bassängen längs Sveavägen, Vanadislunden med Vanadisbadet och Karlbergs Slottspark invid Karlbergssjön med löparspår och tennisbanor.

Extremt goda kommunikationer

Vasastans pulsåder är Sveavägen som flankeras av Torsgatan samt Odengatan, Sankt Eriksgatan och Karlbergsvägen, alla breda trädkantade gator med cykelfiler och breda trottoarer. Odenplan är ett självklart centrum med varuhus som Åhléns och ett stort antal butiker och restauranger. Tunnelbanan samt Stockholms näst största pendeltågsstation ligger här med uppgång vid Odenplan samt Matteus kyrka vid Vanadisvägen. Här passerar också flera stambussar. Gustav Vasa kyrka och det höga Läkarhuset utgör två kännetecken i vardera änden, med det rikskända Stadsbiblioteket längre ner längs backen, där Odengatan korsar Sveavägen.

Den självklara gågatan är Norrtullsgatan som korsar Odenplan och övergår till välkända Drottninggatan i höjd med Tegnérgatan. En annan central gata i Vasastan är Upplandsgatan som börjar vid Norra Bantorget och letar sig upp mot Tegnérlunden och vidare förbi Odenplan. Det är en av flera parallella gator som sträcker sig ända mot Norra Stationsgatan och stadsdelsgränsen mot nya Hagastaden. Efter 25 år som mäklare i Vasastan vet vi att en snabb promenad eller cykeltur längs Upplandsgatan tar dig till raka vägen till Sveriges största knytpunkt, Stockholms Centralstation. Härifrån utgår Arlandabanan, liksom SJ-tåg och många pendeltåg.

Skolor i Vasastan

Vasastan har blivit en stadsdel dit barnfamiljer söker sig, kanske tack vara de många tre- fyr- och femrummare som går att hitta här. I Vasastan finns många skolor, och som mäklare i Vasastan vet vi att de tillhör några av Stockholms populäraste. Adolf Fredriks skola med sina välkända musikklasser, Gustav Vasaskolan och Matteusskolan är några exempel, förutom friskolor som Viktor Rydbergs skola och Franska Skolan. Här finns också ett stort antal förskolor, många i anslutning till parker, samt Studentpalatset och andra filialer till Universitetet. På Sveavägen i Vasastan ligger dessutom Sveriges kanske främsta högskola, Handelshögskolan i Stockholm.

Visa mer

Våra medarbetare

Besök våra kvarter

Vasastans klassiska stadskvarter

Vasastan är Stockholms mest centrala stadsdel med gångavstånd till såväl centrum som parker och promenadstråk. Det är också en av de äldsta stadsdelarna där majoriteten av byggnaderna är uppförda sent artonhundratal fram till 1920-talet. Här finns klassiska stadskvarter med stora, gröna innergårdar och stor arkitektonisk variation, ofta med konstnärligt utförda kupoler och torn som tillsammans skapar Vasastadssilhuetten, välkänd från bland annat Astrid Lindgrens barnböcker om Karlsson på taket, Nils Karlsson Pyssling och Mio min Mio, som alla utspelar sig i Vasastan. Som mäklare i Vasastan kan vi avslöja att Astrid Lindgren sedan några år står staty i Tegnérlunden, inte långt från Carl Elds mustiga staty av August Strindberg.

Lägenheter med högt i tak

De uppskattade vasastadslägenheterna har ofta högt i tak, stora fönster och vackra snickerier invändigt, och väggarna är tjocka och välisolerade. Många har möblerbara balkonger, och på senare år har innergårdarnas lägenheter fått lov att bygga balkonger. Det som också hänt är att många föreningar kunnat inreda sina torkvindar till härliga vindsvåningar med terrass och högt i tak. Som din mäklare i Vasastan kan vi berätta att här finns såväl stora exklusiva våningar med rum för den stora barnfamiljen som mindre ettor och tvåor för det första hushållet, bland annat i de charmiga gamla arbetarkvarteren i Röda Bergen och Atlasområdet.

Även om Vasastan präglas av den klassiska sekelskiftsarkitektur finns här hus och hela kvarter som är byggda senare. Här och var hittar du byggnader från 1930–50-talets med sina välplanerade funkislägenheter liksom mer moderna områden som Sabbatsberg. Här har lägenheterna moderna och välplanerade interiört, men fasaderna smälter väl in i den omgivande arkitekturen.

Fastighetsmäklare med koll på Vasastan

Låter Vasastan som en stadsdel för dig? Innerstadsspecialisten är din mäklare i Vasastan sedan 25 år och vi har koll inte bara på Vasastans gator, service och skolor utan också stadsdelens bostadsrätter.

Visa mer

Mäklarkontor mitt i Vasastan

Vårt kontor i Vasastan ligger centralt på Birger Jarlsgatan 73-75. Titta in på vårt kontor och ta en kaffe eller en kopp te med oss, vi har alltid någon mäklare på plats på våra kontor. Välkommen till din fastighetsmäklare i Vasastan/på Östermalm!