Funderar du på att sälja din bostad i Stockholm?

Innerstadsspecialisten är en mäklarbyrå i Stockholm med fokus på försäljning av fastigheter och lägenheter i Stockholms innerstad. Inga andra mäklare i Stockholm kan innerstaden lika bra som oss. Med vår lokalkännedom ser vi till att skapa en lyckad affär åt dig. Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Din mäklare i Stockholm

Stockholms innerstad ligger på 14 öar vid Mälarens inlopp och här bor idag 350 000 stockholmare. Stadsdelarna Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Södermalm samt Gamla Stan och Essingeöarna räknas till innerstaden, liksom mindre öar som Skeppsholmen och Reimersholme, alla med var sin speciella karaktär. Över 60% av bostäderna i innerstaden är bostadsrätter. Med 25 års erfarenhet som mäklare i Stockholm har vi köpare till din lägenhet. Är du köpare kan vi hjälpa dig att hitta rätt kvarter och bostad i Stockholm.

Många svenskar tänker nog på Sergels Torg, Kulturhuset och Hötorgscity som Stockholms absoluta centrum och symbol för staden. Men Stockholm är en varierad stad och alla har sin favorit. Turisterna nämner nog stadshuset eller Vasamuseet. Stockholmarna själva kan mycket väl tänka på Djurgården eller någon innerstadspark när de tänker på Stockholm, som Kungsträdgården. Säkert väljer många en symbol som utmärker just sin stadsdel, och förmodligen en plats vid vattnet. Som Strandvägen på Östermalm, Norr Mälarstrand på Kungsholmen, kanske Stadsbiblioteket invid Observatorielundens bassäng i Vasastan och Mariaberget på Södermalm med utsikt över Riddarfjärden och Gamla Stan.

Att bo och leva i Stockholm

Innerstaden präglas av stadskvarter med gröna gårdar och gator med överraskande lite trafik. Många transporterar sig via tunnelbana och pendeltåg, och en stor del av genomfartstrafiken går i tunnel och över broar. Huvudgatorna med sina bussfiler, cykelbanor och breda trottoarerna har plats för alla och kantas av butiker, caféer och restauranger. Förutom de stora matbutikerna hittar du kemtvätt, blomsterbutiker, antikvitetsaffärer, specialbutiker och gym i närheten var du än väljer att bo.

Att bo i Stockholm handlar också om att ha nära till kulturen. Både de större riksteatrarna och riksmuseerna finns i innerstan, liksom ett stort antal privatteatrar och konsthallar. Dramaten, Operan och Stadsteatern, Berns och Oscars, Moderna Museet, Nationalmuseum, Nordiska riksmuseet och Historiska museet, Vasamuseet, Skansen, Bonnier Konsthall och Fotografiska museet. Allt finns en buss- eller spårvagnsresa bort. För den leksugne finns Gröna Lund och Junibacken. Och så alla lokala gallerier och småteatrar förstås. Som din mäklare i Stockholm har vi koll på det mesta.

Stockholms omtyckta parker

Över hela Stockholms innerstad finns parker och grönområden. Störst är Djurgården, nationalstadsparken som sträcker sig från Brunnsviken, över Gärdet till Kungliga Djurgården med Skansen, Gröna Lund och ett stort antal museum och konstgallerier. Här finns orörd skärgårdsnatur med cykelbanor, löpspår och promenadstråk. Långholmen är en annan grön lunga i innerstaden, liksom de stora grässlänterna i Tantolunden intill Liljeholmsviken. Många av Stockholms stadsdelar har gröna stråk längs vattnet, det gäller inte bara Södermalm utan även större delen av Kungsholmen. Kungsholmen har även de stora grönytorna i Rålambshovsparken, och Vasastan har omtyckta Vasaparken. Stockholms mest centrala park är Humlegården, populär bland både hundägare och barn.

Överlägsna kommunikationer

Stockholms tunnelbana har sju linjer som transporterar hundratusentals stockholmare varje dag. Knutpunkten är T-centralen mitt i stan vilket gör att varje resa i innerstan blir kort, och man kan snabbt ta sig ut till förorten. Odenplan i Vasastan är en annan knutpunkt i och med den nya pendeltågsstationen. Stambussar, bussar och spårvagn kompletterar, liksom de väl utmärkta cykelbanorna. Unikt för Stockholm är de reguljära båtlinjerna, som inte bara används av turister utan även av en stor mängd stockholmare på väg till och från jobbet.

Efter 25 år som mäklare i Stockholm vet vi att Stockholms innerstad har överlägsna kommunikationer som gör att du snabbt kan ta dig till mellan stadsdelarna och ut till förorterna och resten av landet.

Visa mer

Omdömen från hittamaklare.se

Bahar Nabavi

kungsholmen
4.9 / 5

Beatrice Anderberg

kungsholmen
5.0 / 5

Kourosh Farhang

Södermalm
4.8 / 5

Våra kontor

Södermalm

Vårt kontor på Södermalm ligger centralt på Nytorgsgatan. Här hittar du våra kunniga och professionella mäklare som hjälper dig om du vill köpa eller sälja en bostad i gamla stan, reimersholme eller hammarby sjöstad.

Till kontoret

Kungsholmen

Alldeles intill Stockholm tingsrätt på Scheelegatan hittar du vårt kontor för Kungsholmen. Här jobbar medarbetare med ett skarpt öga för områden som fredhäll och kristineberg, och är redo att hjälpa dig ro din affär i hamn.

Till kontoret

Vasastan

På Birger Jarlsgatan hittar du vårt kontor för Vasastan. Här får du som vill köpa eller sälja din bostad i norra innerstan hjälp av våra trevliga medarbetare med bred expertis.

Till kontoret

Mäklarkontor mitt i Stockholm

Våra kontor i Stockholm finns på Birger Jarlsgatan på gränsen mellan Vasastan och Östermalm, på Scheelegatan på Kungsholmen samt på Nytorgsgatan på Södermalm. Titta in och ta en kaffe eller en kopp te med oss, vi har alltid någon mäklare på plats på våra kontor. Välkommen till din fastighetsmäklare i Stockholm!

Stockholms klassiska stadskvarter

Stockholm är en gammal stad vars skönhet på många sätt lyfts upp av de klassiska stadskvarteren med sina vackert utsmyckade fasader, tinnar och torn och balkongräcken i smide. Staden har växt långsamt ända in i våra dagar, och det avspeglar sig i arkitekturen. De äldsta kvarteren ligger i Gamla stan runt Kungliga Slottet. Större delen av Stockholms innerstad byggdes ut under sent 1800-tal till 1920-tal, med hiss och andra moderniteter. Längre ut på malmarna finns många kvarter som byggdes under 1930- och 40-talen för stadens arbetare. I takt med att genomfartsleder och järnvägsspår kunnat övertäckas och industrier och hamnverksamhet lagts ner har nya moderna kvarter vuxit fram, som vid Hammarby Sjö, Nya Djurgårdsstaden och Hagastaden.

Lägenheter med högt i tak

De klassiska sekelskiftsvåningarna har ofta högt i tak, stora fönster med burspråk och rum i fil mot gatan. Invändigt finns ofta vackra snickerier, och väggarna är tjocka och välisolerade. Många lägenheter har möblerbara balkonger eller terrasser, antingen mot gatan eller innergården. På senare år har många bostadsrättsföreningar låtit inreda sina torkvindar till vindsvåningar med terrass och högt i tak.

Bostäderna som byggdes på 1930- och 40-talen har ofta mindre rum men är ljusa och välplanerade, vilket uppskattas av den lilla familjen och den stora gruppen singlar som bor i Stockholm. Här har ofta grönskan sparats mellan husen, och många bostäder har balkong med utsikt. Nybyggda hus har lägenheter som utformas efter dagens önskemål, som ofta handlar om stora öppna kök och sällskapsrum, stora fönster, balkong eller terrass och kanske lite mindre storlek på sovrummen. Som din mäklare i Stockholm kan vi hitta rätt bostad för dig, oavsett önskemål och vilket skede i livet du befinner dig i.

Fastighetsmäklare med koll på Stockholm

Låter Stockholms innerstad som något för dig? Innerstadsspecialisten är din mäklare i Stockholm sedan 25 år och vi har koll inte bara i Stockholms gator och service och utan också det stora utbudet av bostadsrätter.

Kontakta oss för kostnadsfri värdering av din bostadsrätt i Stockholm

Går du i säljtankar och undrar hur mycket din bostadsrätt är värd? Fyll i värderingsformuläret eller ring oss så kommer vi hem till dig på besök. Då gör vi en gratis värdering på plats i din lägenhet, för att inte missa viktiga detaljer. Mötet tar ungefär 50 minuter och värderingen är helt kostnadsfri och förutsättningslös. Efter mötet lämnar vi en offert samt kontaktar dig ifall du har ytterligare frågor om värderingen eller säljprocessen.

Innerstadsspecialisten – din mäklare i Stockholm